Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Fever, înlocuitorul meu pentru Google Reader

Posted by Tudor Vedeanu , in Aplicații 16 March 2013 · 507 views

fever rss google reader
Căutând un înlocuitor pentru Google Reader (care se închide de la 1 iulie) am descoperit Fever, un agregator online de fluxuri RSS, cu o particularitate care-l face pe de o parte interesant, iar pe de altă parte îl face să fie inaccesibil pentru cea mai mare parte a utilizatorilor obișnuiți. Mai exact: Fever este o aplicație PHP/MySQL care are nevoie de un server și un domeniu web pentru a funcționa (nu poate fi instalat pe localhost). E ca și cum ai avea un Google Reader personal (și cam scump: costă $30).

Ce e interesant la Fever este modul în care rezolvă două probleme cu care mă confrunt eu în gestionarea fluxurilor RSS: (1) sortarea știrilor în funcție de importanță, și (2) selecția fluxurilor cu adevărat importante pentru mine, fără a le elimina pe celelalte.

În ceea ce privește prima problemă, Fever grupează știrile având același subiect, atribuindu-le niște "temperaturi" în funcție de prezența lor în fluxuri. De exemplu, eu sunt abonat la mai multe fluxuri cu știri Apple. Cu cât o anumită știre este prezentă în tot mai multe fluxuri, cu atât ea va căpăta o temperatură mai mare și va urca mai sus în listă. Șmecheria asta funcționează destul de bine, deși uneori Fever nu detectează prea exact subiectul știrii.

La problema numărul 2, în Fever am la dispoziție o categorie specială în care pun fluxurile importante, pe care țin musai să le citesc cap-coadă. Nu renunț la feed-urile celelalte, ele sunt folosite de Fever pentru a stabili temperatura știrilor și le pot citi în continuare.

Mai adaug că Reeder, cititorul meu preferat de RSS pe Mac și iOS, oferă suport pentru Fever în iOS, așa că pentru mine soluția asta funcționează binișor.

  • akbar likes this




Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users