Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Creațiile lui Matt Groening pentru Apple și un mini-poster cadou de la mine

Posted by Tudor Vedeanu , in Istorie Mac 05 March 2013 · 800 views

Mi-a atras atenția astăzi un articol pe situl VintageZen despre ilustrațiile create de Matt Groening (creatorul serialului The Simpsons) pentru Apple în 1989. E vorba despre o broșură și câteva postere folosite de cei de la Cupertino în campaniile lor de marketing. Le puteți vedea în acel articol, sunt drăguțe și evident că seamănă foarte mult cu Simpsons. :)

Ce mi-a plăcut cel mai tare este posterul numit "Bongo's Dream Dorm". E o ilustrație complexă care reprezintă apartamentul studențesc ideal din visele unui student pe nume Bongo. Sunt acolo toate trăsnăile nostime la care putea visa un student de la sfârșitul anilor '80. Posterul original e măricel, în realitate arată cam așa (nu, nu sunt eu persoana din fotografie! :) ):

Attached Image: Image22.jpg

(foto: Digibarn)

Ei bine primul lucru pe care l-am făcut după ce am văzut acel poster a fost să dau o căutare după o versiune mai mare și mai clară decât cea din articolul de pe VintageZen. Am găsit în cele din urmă o fotografie mare, iar apoi ce mi-a dat prin cap: ce-ar fi să recreez posterul într-o versiune "tipăribilă", dacă nu pe format mare, măcar un A3 sau A2?

Zis și făcut. A durat vreo două ore toată treaba. A trebuit să prelucrez fotografia originală în Photoshop, să îndrept partea cu caricatura (era deformată din cauza unghiului de fotografiere), să o curăț bine de tot și apoi să uniformizez tonurile de negru. Mai departe am recreat textul în Illustrator, imitând cât mai fidel stilul tipografic original cu spațiile foarte strânse dintre litere (un kerning prea strâns pentru gustul meu, dar deh...).

În final am asamblat totul la un loc iar rezultatul îl găsiți în secțiunea cu fișiere a sitului. E un PDF format A3 pe care puteți să-l scoateți la imprimantă dacă vă place.





Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users