Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Când iOS își arată limitele și începi să tragi cu ochiul la Android

Posted by Tudor Vedeanu , in Diverse 08 March 2013 · 855 views

ios iphone android
Citeam zilele trecute cum Andy Ihnatko, unul din cei mai cunoscuți jurnaliști IT/tehnologie, pasionat utilizator al produselor Apple, a renunțat la iPhone în favoarea unui telefon cu Android. De obicei nu mă prea interesează știrile de genul ăsta, pentru că toate spun aceeași poveste: iOS e prea rigid, Android e flexibil, customizabil etc. etc. N-am nimic cu Android, dar nu prea rezonez în fața acestor argumente pentru că nu sunt genul de utilizator care ține morțiș să facă orice cu telefonul său. Nu simt nevoia să folosesc widget-uri, nu vreau să-mi customizez interfața de pe iPhone, în general mă mulțumesc cu ce-mi oferă iOS și aplicațiile pe care le utilizez. Probabil că sunt utilizatorul-ideal de iPhone, în viziunea celor de la Apple.

Astăzi însă iOS m-a enervat suficient încât să-mi doresc urgent un telefon cu Android sau orice altceva. Carevasăzică trimit cuiva prin email două fișiere GIF. Persoana respectivă nu poate salva acele GIF-uri din mesajul primit de la mine (problemă veche în Outlook/Windows) așa că mă roagă să i le împachetez într-un ZIP și să i le trimit iar. Eu eram pe drum, aveam doar iPhone-ul la mine iar fișierele le aveam în Mail. Întrebare de zece puncte: cum pot transfera atașamentele din Mail/iPhone într-o altă aplicație care știe să le ZIP-uiască?

Singura soluție pe care am găsit-o a fost să mă conectez la serverul IMAP cu GoodReader, o aplicație atât de utilă încât toți posesorii de dispozitive cu iOS ar trebui s-o aibe instalată. Pe bune. GoodReader se poate conecta la o grămadă de tipuri de servere, inclusiv la servere de email, de unde poate descărca atașamente. Asta am și făcut: am descărcat, ZIP-uit și trimis apoi GIF-urile cu GoodReader.

Nu, opțiunea "Open in..." din Mail, cu care poți trimite un atașament într-o altă aplicație, nu funcționează în cazul fișierelor GIF (probabil că cei de la Apple au zis că, dacă Mail poate afișa acele fișiere, nu mai are rost să le trimiți în altă aplicație).

Mi-aș fi dorit ca în Mail să am o opțiune "Salvează atașamentele", apoi să am acces la un sistem de fișiere care să permită măcar o operațiune banală de compresie. Cer prea mult? Da, știu, probabil că pe Android se poate...




Photo
Cattus Thraex
09 Mar 2013 00:22

Apple a făcut toate limitările astea de la început, nu mi-e clar de ce, dar par intenționat făcute. Am mai scris aici zilele trecute, iOS riscă să ajungă rapid cu un pas în urma lui Android, sper ca flăcăii de la Apple să se trezească din aroganța lor și să revină pe pămînt, la chestiuni simple, clare, ușor de folosit. 


Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users