Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Tastatura Logitech Easy-Switch K811, ideală pentru Mac, iPad și iPhone

Posted by Tudor Vedeanu , in Noutăți 12 February 2013 · 1844 views

tastatura ipad iphone ios os x logitech
Mi-am dorit întotdeauna o tastatură iluminată pentru computerele staționare. E un mister pentru mine de ce Apple nu a făcut până acum o astfel de tastatură (n-o fi existând cerere?). Dacă ați urmărit recent publicațiile online Mac de peste ocean, atunci probabil că ați auzit deja despre o nouă tastatură iluminată, făcută special pentru Mac, iPad și iPhone. E vorba de Logitech Easy-Switch K811, o tastatură Bluetooth pe care am cumpărat-o și eu și despre care o să vă povestesc câte ceva în cele ce urmează.

Attached Image: logitech-k811.jpg

K811 e o tastatură micuță, asemănătoare ca gabarit cu tastaturile Bluetooth de la Apple. Carcasa e făcută din plastic, cu partea frontală din aluminiu. Cu tastele ei negre seamănă foarte tare cu tastaturile de la Macbook Pro. Nu pare la fel de solidă așa cum sunt tastaturile de aluminiu de la Apple (este și mai ușoară ca greutate), dar calitatea construcției e bunicică. Tastele sunt puțin curbate în interior (au și o denumire specială: Logitech Incurve Keys), ceea ce asigura un contact foarte bun cu degetele. Dactilografia nu e punctul meu forte, însă am constatat că scriu ceva mai bine pe K811, decât pe tastatura Apple, cu tastele ei perfect plane.

Attached Image: logitech-k811-2.jpg

În comparație cu o tastatură Apple de aluminiu, K811 are un unghi mai mic de înclinare în plan orizontal, aproape nul. Nu are picioare reglabile.

Tastatura se alimentează de la o baterie internă, reîncărcabilă de la portul USB al computerului. Nu funcționează cu baterii obișnuite.

Iluminarea tastelor este excelentă, cu patru nivele de intensitate a luminii. Tastatura are un senzor care activează iluminarea numai atunci când mâinile sunt în apropiere, lucru ce economisește bateria.

Punctul forte al tastaturii este facilitatea Easy-Switch, care permite conectarea selectivă a tastaturii la trei dispozitive cu Bluetooth (Mac-uri, iPhone, iPad sau chiar Apple TV). De exemplu, în acest moment am pe birou un Mac mini, un PowerBook G4 și un iPad. Inițial am împerecheat pe rând tastatura cu fiecare dintre cele trei dispozitive, atribuind fiecăruia una din tastele dedicate F1, F2 și F3. Acum, dacă vreau să conectez tastatura la Mac mini, apăs F1. Dacă vreau să mă conectez la iPad apăs F2, iar dacă vreau să scriu ceva pe laptop, apăs F3. Trecerea de la un dispozitiv la altul durează în general cam 1 - 2 secunde, deci e suficient de rapidă ca să nu deranjeze. Filmulețul de mai jos ilustrează exact cum funcționează Easy-Switch.



Cât privește părțile negative ale acestei tastaturi... probabil că va trebui s-o folosesc mai mult timp ca să-i găsesc niște hibe adevărate, însă până acum singurele inconveniente țin strict de obișnuința mea cu tastatura full-size de la Apple.


Cum am cumpărat tastatura K811? Direct de pe situl Logitech Germania, costă 99€ iar transportul până în România este gratuit. Am alest versiunea cu layout UK English, care e practic identică cu tastaturile Mac românești (are toate tastele românești la locul lor, atâta doar că nu sunt inscripționate cu caractere românești). Cu stocurile stau cam prost cei de la Logitech, a trebuit să aștept vreo două săptămâni până au avut pe stoc acest model. Și încă o chestie: a nu se confunda cu modelul K810, care e pentru Windows.




Photo
Cattus Thraex
12 Feb 2013 23:50

Eu sînt un admirator al maușilor Logitech, dar cred că și tastatura asta face toți banii. Nici eu nu pricep de ce Apple nu face o tastatură luminată. Recent mi-am luat o tastatură Apple BT, modelul nou, mic. Oricum, am luat-o foarte bine ca sh, dar dacă mai iau așa ceva, deja știu ce aș lua :)

 

P.S. Pe amazon UK zice că lansarea oficială va fi pe la jumatea lui februarie, ceea ce ar explica întîrzierea. Sau e vorba de lansarea în UK?

Photo
Tudor Vedeanu
13 Feb 2013 08:58

Probabil ca in Europa se lanseaza ceva mai tarziu decat in SUA. Oricum, cine doreste sa o cumpere acum, ar trebui sa o faca de pe situl Logitech Germania. Transportul e gratuit, pretul final este 99 €, fara nicio alta taxa.

Photo
Cattus Thraex
13 Feb 2013 12:30

Da, clar că e mai ieftin direct de la producător, amazon te taxează în funcție de greutate, deci la așa ceva probabil mai adaugă 10 lire la preț


Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users