Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Dragă Apple, pe când un iTunes Media Server?

Posted by Tudor Vedeanu , in Diverse 29 January 2013 · 1196 views

apple itunes ipad ios
Mă gândeam zilele astea la un produs care lipsește din ecosistemul Apple. O piesă lipsă care ar completa puzzle-ul de computere, gadget-uri și servicii marca Apple. Care ar fi acel produs?

Ce mi-aș dori eu este un iTunes media server. Iată de ce.

Acum că a apărut și iPad-ul de 128 GB, presupun că mulți dintre cei care se gândeau să renunțe la laptop sau desktop în favoarea unui iPad au încă un motiv în plus s-o facă. 128 GB sunt suficienți pentru mare parte dintre utilizatori, mai ales pentru cei care folosesc computerul mai mult pentru treburi serioase. De exemplu soția mea a renunțat definitiv la iMac în favoarea unui iPad de 64 GB, și nu simte nevoia să revină la computer.

Problemele încep să apară atunci când vrei muzică și filme. Le poți ține pe iPad, dar atunci 128 GB încep să fie prea puțini. Dacă nu ai spațiu pe iPad, va trebui să le ții pe un computer, iar ideea era să renunțăm la computer.

Ce-ar fi dacă Apple ar pune pe un Time Capsule un software care să înlocuiască iTunes? Un fel de iTunes Server, care să partajeze în rețea muzica și filmele stocate acolo? Posesorii de iPad (și nu numai) ar putea accesa oricând fișierele media, fără să aibe grija spațiului. iTunes de pe computer ar încărca automat librăria din iTunes Server. La fel și Apple TV. N-am mai fi nevoiți să ținem un computer mereu deschis pentru filme și muzică. Posesorii de iPad sau iPhone ar putea să-și stocheze și alte fișiere pe server, cu condiția ca Apple să introducă în iOS un mecanism de file sharing (există aplicații care deja fac asta).

La limită, un iTunes Media Server și un iPad ar fi suficiente pentru oricine dorește să se conecteze la internet, să cumpere muzică și filme din App Store, să aibe spațiu de stocare suplimentar și să lucreze pe iPad. Fără computer.




Photo
Cattus Thraex
29 Jan 2013 23:46

Păi trimite-le la Cupertino, e bună ideea. 

Un iPad cu 128 la bord e suficient, iar funcțiile unui iPad sînt suficiente pt mulți. Acuma, că fi-mea e încîntată de acest iPad 3, mă „joc” și eu cu el. Nu am reușit să-mi placă în sensul unei utilizări curente, dar unora li se pare suficient. Acuma stau cu MB-ul în pat și scriu, destul de repede, pe iPad nu aș putea avea viteza asta, cred că este imposibil, chiar dacă m-aș antrena.

Există așa ceva, doar că nu poartă logo-ul Apple. Synology (producătorul de NAS-uri) au o componentă care se cheamă chiar așa: iTunes server. Nu știu cât de eficientă este pentru că n-am avut ocazia să o testez.

Photo
Tudor Vedeanu
30 Jan 2013 23:04

Există așa ceva, doar că nu poartă logo-ul Apple. Synology (producătorul de NAS-uri) au o componentă care se cheamă chiar așa: iTunes server.

Nu, aia e o păcăleală de marketing. Prin "iTunes Server" ei se referă la faptul că iTunes poate să-și țină librăria pe NAS-ul lor. Eu fac asta cu un hard disc extern pe USB.

Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users