Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Șmecherii Mac: Finder, iFlicks, iSubtitle

Posted by Tudor Vedeanu , in Tutoriale 13 January 2013 · 978 views

mac tips video finder itunes os x mkv m4v
Săptămâna asta am folosit din plin trei lucruri pe Mac.

Opțiunea "Dosar nou cu selecția" din Finder

A apărut pentru prima dată în OS X Lion, dar eu unul nu am folosit-o niciodată până acum. De data asta am avut de sortat câteva sute de fișiere adunate de-a valma într-un director. A trebuit să fac mai multe grupuri separate de fișiere, fiecare grup în directorul său. A mers repede: am selectat câteva fișiere, apoi am apăsat Cmd-Ctrl-N și gata. Șmecherie măruntă dar folositoare.

iFlicks

Am mai zis-o și cu alte ocazii: iTunes este cel mai bun software pentru managementul fișierelor media, iar cei care zic altceva ori nu l-au încercat, ori nu știu să-l folosească. (Cine încă își organizează manual MP3-urile în foldere și ascultă albumele dând dublu clic pe un M3U, trăiește în Evul Mediu.)

De când am Apple TV și iPad, îmi țin și colecția de filme și seriale tot în iTunes, iar iFlicks îmi este absolut in-dis-pen-sabil pentru că face două lucruri: (1) ia automat de pe net și pune în fișierele video toate informațiile metadata ale filmelor și serialelor, și (2) transcodează MKV-urile în M4V fără reconversie video, convertind doar sunetul dacă e necesar. Nu se pierde nimic din calitate (ca la o reconversie) iar procesul durează numai câteva minute pentru un film mare, nu ore întregi. Superb. Există și metode gratuite pentru a face aceleași lucruri, dar sincer nu merită bătaia de cap. Nota zece pentru iFlicks.

P.S.: Dacă e musai, iFlicks poate face și conversie video.

iSubtitle

Și ca să închei tot pe tema managementului fișierelor în iTunes, niciun film nu e complet dacă nu are subtitrare românească, englezească sau în ce limbă vreți voi. Iar iSubtitle adaugă în fișierele video subtitrări compatibile cu iTunes, Apple TV și iPad. E cea mai bună aplicație de acest gen.




Subler converteste mkv-uri si e gratis...

Hihi, șubler?

 

Și Frâna de mână știe conversie, interesant este însă facilitate de re-împachetare, care este mult mai rapidă și pe care văd că o are și Șublerul, din câte scriu cei de la OS X Daily.

Photo
Tudor Vedeanu
14 Jan 2013 14:57
Da, m-am jucat un pic și cu Subler mai demult, dar n-am reușit să fac nimic pentru că mi-a dat nu știu ce eroare la conversia sunetului.

Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users