Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
* * * * * 1 votes

Day One – jurnalul vostru personal

Posted by Tudor Vedeanu , in Aplicații 26 December 2012 · 2170 views

aplicații os x ios
Nu am avut niciodată obiceiul de a ține un jurnal personal, dar dacă aș vrea să încep să scriu unul atunci cu siguranță aș folosi Day One. Pe Mac și pe iPhone/iPad. Sunt două aplicații care mi-au atras atenția pentru că arată superb (mai multe detalii, aici). Poate că pentru unii designul unei aplicații nu contează prea mult. Pentru mine însă acesta a fost unul din motivele principale pentru care acum aproape 9 ani de zile am trecut definitiv de la Windows la Mac OS X. Nu găseam nicăieri în aplicațiile pentru Windows atâta atenție la detalii și atâta simplitate cât am găsit pe Mac.

Iar Day One nu face excepție: ambele aplicații au un design minimal, de ți-e mai mare dragul să te apuci să scrii ceva în ele.

Attached Image: day-one.jpg




M-am jucat cu Day One acum câteva luni și chiar este o aplicație elegantă care te face să-ți dorești să te apuci de un jurnal. Arată bine și pe iPad și pe OSX. Din păcate, dacă îmi voi ține vreodată un jurnal în format electronic, aplicația respectivă va trebui să-mi poată cripta conțintul, atât local cât și cât se face sincronizarea prin iCloud sau Dropbox. Se pare că deocamdată cei de la Day One nu pun mare preț pe asta și e mare păcat, altfel ar fi fost o aplicație perfectă pentru un jurnal.

Photo
Tudor Vedeanu
27 Dec 2012 20:34

http://dayoneapp.com...port/passwords/

Nu știu exact ce face parola aia, dar zice acolo că "We are in the process of adding encryption which will further protect your data is you so choose to enable it."

Photo
Cattus Thraex
28 Dec 2012 11:22

Mai sînt aplicații de jurnale din categoria „diary”, multe gratuite, de ex. viJournalLite, care e cel mai avansat din seria asta. Altele: Journler, CloverDiary, Digital Diary, DreamDiary (ăsta e pt notat visele!), Mrdiary. Și eu am tot amînat să țin un jurnal, dar - poate - o voi face. Candidat principal, în afara unui procesor de text clasic, ar fi viJournalLite.

http://dayoneapp.com...port/passwords/

Nu știu exact ce face parola aia, dar zice acolo că "We are in the process of adding encryption which will further protect your data is you so choose to enable it."

 

Atunci mai aștept :)


Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users