Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Cum utilizăm iWork pe iPad sau iPhone, împreună cu Dropbox sau Google Drive

Posted by Tudor Vedeanu , in Tutoriale 20 December 2012 · 562 views

iwork dropbox google drive
Voi descrie în cele ce urmează o metodă prin care puteți folosi Dropbox sau Google Drive împreună cu aplicațiile suitei iWork pentru iPad sau iPhone. Ideea e să putem deschide/salva direct din Pages, Numbers sau Keynote, fișiere stocate "in the cloud", folosind servicii altele decât iCloud.

Deoarece Apple nu oferă integrare directă cu Dropbox sau Google Drive, va trebui să folosim un serviciu intermediar, numit Otixo. Ce face Otixo: centralizează accesul la fișierele din conturile noastre Dropbox sau Google Drive (și nu numai), apoi oferă acces la toate aceste fișiere prin intermediul protocolului WebDAV. Aici e toată șmecheria, pentru că iWork poate deschide și salva fișiere aflate pe servere WebDAV.

Attached Image: otixo.jpg

Utilizarea Otixo este simplă. Ne facem un cont gratuit (care include un trafic de date de 2 GB pe lună), după care adăugăm în setări serviciile cloud pe care dorim să le accesăm prin intermediul Otixo. Apoi, în orice program din suita iWork pentru iPad sau iPhone, vom folosi opțiunile Copy from WebDAV (pentru a aduce fișiere din cloud) sau Copy to WebDAV (pentru a salva fișiere în cloud).

Attached Image: pages-iphone.jpg

Setările serverului WebDAV Otixo sunt:
- Nume server: dav.otixo.com
- Username și parolă: cele cu care v-ați înregistrat pe otixo.com

După ce v-ați logat, veți putea descide și salva fișiere oriunde în Dropbox sau orice alt serviciu de tip cloud pe care l-ați adăugat în Otixo.

Attached Image: dav-otixo.jpg

Față de iCloud, această soluție are dezavantajul că nu permite o sincronizare automată a documentelor. Dacă, de exemplu, am copiat în Pages un fișier Word din Dropbox și l-am modificat, va trebui să-l salvăm manual înapoi în Dropbox după ce am făcut toate modificările (pentru asta în Pages apăsăm pe cheia din dreapta-sus a ecranului, apoi folosim opțiunea Share and Print Copy to WebDAV).




Photo
Cattus Thraex
20 Dec 2012 22:07

Experiența mea cu iCloud este cît se poate de proastă, este „unreliable”, un termen elegant de a spune „nu-l folosiți pt date importante”, riscați să le pierdeți ori să le bulibășiți. 

Photo
Tudor Vedeanu
20 Dec 2012 22:25

iCloud nu prea folosesc, însă Dropbox da.


Trackbacks for this entry [ Trackback URL ]

There are no Trackbacks for this entry

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Comments

0 user(s) viewing

0 members, 0 guests, 0 anonymous users