Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Radeon HD 4890 (continuare)

Posted by Claudiu , in Hackintosh 13 January 2013 · 204 views

hackintosh 4890 radeon
Spuneam că am instalat un ATI Radeon HD 4890 și că mă pot bucura de el. Ei bine, au mai fost unele probleme, în zilele ce au urmat.

Am fost cam dezordonat la instalarea kext-urilor și nu am făcut curat după ce am instalat primul val, care nu mă ajuta cu nimic. Așa că acum, uneori, la boot, primesc niște KP-uri de toată frumusețea. Uneori bootează, uneori nu. Când o face, merge fără probleme. De lene să reinstalez tot, am acceptat situația. Poate sunt și niște rămășițe de la Nvidia și pentru că nu mai am placa respectivă în slot, se supără. De la Paragon NTFS nu cred că e, înainte de a schimba plăcile nu pățeam așa ceva. Treaba lui, cât încă bootează, eu sunt mulțumit, nu o să reinstalez numai pentru că tușește câteodată.

A doua problemă este Civilization V care nu dorea să pornească. Joc cumpărat prin Steam, nu așa, de ici de colo. Pornea launcherul, aleg Window mode sau Full Screen, stau, aștept, nimic. În dock, aplicația rulează, dar eu nu văd nimic. Nici beach-ball, nici sistem înghețat, nici măcar nu îmi oferă un Force Quit, se închide rapid cu un Quit normal. Verific cache-ul la Steam, e intact. Șterg Civilization V, reinstalez, aceiași comportare. Se pare că problema provine de la faptul că Civilization V nu-mi identifică așa cum trebui placa grafică. Într-adevăr, System Report îmi spune la PCI Cards: This computer doesn't contain any PCI cards. If you installed PCI cards, make sure they’re properly installed, ceea ce e evident fals. Șmecheria este un parametru de boot, care trebuie, în cazul meu, adăugat în fișierul /Extra/org.chameleon.Boot.plist:
<key>AtiConfig</key>
<string>Motmot</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1280x1024x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
Primele două sunt liniile vitale, restul le-am pus ca să fiu sigur, probabil puteam și fără ele, cum am putut până acum. Practic sistemul de operare află mai exact ce tip de placă grafică am, dacă am înțeles eu bine ideea acelui Motmot. Și nu-i rău, pentru că, după KP-ul de rigoare, la un boot reușit am observat că nu-mi mai consideră ca și cum aș avea două monitoare, ci doar unul singur, așa cum e în realitate. Asta e bine. System Report însă tot nu-mi vede PCI Cards, dar măcar de data asta Civilization V pornește, și încă o face la un framerate de invidiat (nu știu exact cât, că nu am numărat, dar pare la fel de fluid ca pe Windows). Să vedem ce suprize de mai rezervă viitorul și sunt curios cât mai rezistă sistemul meu peticit, până la o reinstalare proaspătă, pe curat.





or Sign In

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Entries

Recent Comments