Posted 06 October 2012 - 06:38
astăzi Apple a reparat eroarea și ne-a dat încă un an de gratuitate pentru contul iCloud de 25 GB, care în mod normal costă 32 €. Detalii aici.
Posted 07 October 2012 - 13:13
Posted 07 October 2012 - 21:33
Posted 08 October 2012 - 08:18
Macar cu iDisk vedeam ce fac, chiar daca din Finder mergea cum mergea. Acum cu accesul documentelor prin aplicatii nici nu-mi vine sa ma gandesc la icloud.
BTW cum/la ce il folositi
Posted 08 October 2012 - 09:03
Draga Silvestro! Nimeni nu te opreste sa folosesti iCloud direct din Finder. Locul lui este in ~/Library/Mobile Documents. Aici vezi si subfolderele unde fiecare aplicatie isi depoziteaza fisierele sincronizabile (de exemplu folderul com~apple~preview).
Posted 08 October 2012 - 10:28
Draga Xantrax (WTF?) Multumesc pentru workarround insa este asa de doru-lelii ca s-ar putea utiliza dar total impracticabil.Draga Silvestro! Nimeni nu te opreste sa folosesti iCloud direct din Finder. Locul lui este in ~/Library/Mobile Documents. Aici vezi si subfolderele unde fiecare aplicatie isi depoziteaza fisierele sincronizabile (de exemplu folderul com~apple~preview).
In general am proiecte in care se regasesc mai multe tipuri de fisiere: xls., pdf, key etc, proiecte care acum nu pot fi puse in iCloud decat daca le spargi pe tipuri de fisiere pentru ca in
~/Library/Mobile Documents/com.apple.Numbers nu poti pune fisier .key pe care sa il vezi apoi in iCloud la sectiunea Numbers. Deci useless.
Sa ne intelegem Apple a dat-o de gard cu .Mac, MobileMe si iCloud in ceeace priveste stocarea in norisor. Oricat imi place mie Apple si le-am tinut partea in treaba asta, atunci cand fac lucruri altfel doar de dragul de a fi altfel ma irita la culme (vezi SaveAs sau noua viziune de management al fisierelor etc). Se incearca a se evita contactul cu fisierele (managementul lor) pentru ca incepatorii sa nu faca prostii cu ele, dar pe userii vechi ii mai intreaba cineva ceva. Nu-i intreaba nici dracu, astia sunt cobai.
Sunt foarte curios cati dintre utilizatorii ce au platit pentru iCloud vor mai plati pentru acest serviciu din 2013 cand exprira gratuitatea Apple. Eu unul prefer sa dau banii la Dropbox sau alti provideri de servicii cloud, la care vad si inteleg ce se intampla cu documentele mele.
Posted 08 October 2012 - 19:00
Nu-mi plac nici soluțiile improvizate și redundante, de ex. dacă acum copiezi ceva, apare și acel progress bat uzual, mai apare și o iconiță în locul unde faci copierea. Păi de ce apar două iconițe cu același rol? De ce ar trebui să arate de două ori același lucru?
Launchpad o fi el un pas spre a apropia Mac OS de iOS, totuși care e rostul să ai și Dock și acel total inutil Launchpad?
Astea-s doar așa, chestii vizuale. Mai și alte chestii mai adînci, nerezolvate.
Posted 09 October 2012 - 05:48
Posted 09 October 2012 - 07:24
[...] Am un document important si vreau sa-l deschid pe Macbook Pro ACUM! Nu pot avea incredere ca-l voi gasi acolo si deschide acum.
Păi și numai acest detaliu și e grav.
Posted 10 October 2012 - 20:53
Am încercat să folosesc iCloud pentru backup de pe iPhone sau iPad, dar nu-mi ajungeau cei 5 GB gratuiți și am zis că nu mă întind la mai mult. Însă acum că mai am încă un an cu 25 GB, probabil că o să-i folosesc.
Nu lucrez decât rareori cu aplicațiile care știu să salveze fișiere în iCloud. Și oricum nu pot folosi sistemul ăsta în care fiecare aplicație își ține separate fișierele sale.
Pentru sincronizat fișiere pe computere folosesc Dropbox, însă numai pentru fișiere mici. Alea mari le sincronizez acasă, prin rețea, folosind Synk. Deocamdată nu dispun de conexiuni la internet care să-mi permit să sincronizez zilnic zeci sau sute de MB "prin nori".
- silvestro2in1 likes this
Also tagged with one or more of these keywords: icloud
Discuții generale →
iPhone și iPod →
Copy, the iCloud and Dropbox killerStarted by Kevo , 12 August 2013 icloud, dropbox, copy, iphone and 1 more... |
|
|
||
Noutăți Apple →
Știri și opinii →
Snow Leopard gratuit, pentru abonații MobileMeStarted by Tudor Vedeanu , 19 April 2012 mobileme, icloud |
|
|
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users