Sunt un băutor de cafea, o beau de plăcere si mai puțin pentru efectele sale anti-oboseală (efecte care nu prea se mai simt în cazul meu). Nu stiu de ce dar în ultimul timp nu am mai reusit să găsesc o cafea aromată si potrivit de tare. Am încercat j'demii de mărci:
- Din gama cafelelor de larg consum, populara Jacobs are o aromă bunicică, însă mi se pare foarte slabă ca tărie.
- Lavazza (mai multe feluri) era preferata mea până când nu a mai avut gust. E tare, dar nu prea aromată.
- Acum câțiva ani cumpăram Douwe Egberts dar nu cred că am mai văzut prin supermarketuri.
- Am trecut la cafea boabe pe care o macin eu. Am luat un fel de Lavazza la 1 kg si Julius Meinl la 500 g. Prima este asa si asa: tare, dar aroma e cam slabă. A doua are un gust... cam nisipos. Dezamăgire.
- Există niste cafele internaționale ambalate de Carrfour, unele dintre ele mi s-au părut bunicele.
- Pe aici prin zonă circulă zvonul cum că un Jacobs din Germania etse mai bun decât cel din România. Chiar acum beau un Jacobs nemțesc. E bunicel, aromat.
- Apropo de cafele din Germania: cineva mi-a recomandat Amaroy, care se pare că nu este importată oficial în România, iar din acest motiv contrabanda este la o cotă destul de mare. Se pare că se mai si falsifică. Eugen, ai vreun supermarket Aldi prin zonă?
Ca moduri de preparare: de bază rămâne cafeaua turcească la ibric. Vara o fac la jar, afară, si iese grozavă. Am si o cană mocca italienească care face un fel de espresso foarte tare.
Mi-a zis cineva: "domnule, pe vremuri când făcea cineva o cafea, mirosea pe toată strada; acum cafeaua nu mai are aromă, nu mai are miros!". Înclin să-i dau dreptate.