Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Fișiere ascunse

Posted by Claudiu , in OS X 24 January 2013 · 641 views

.ds_store hidden finder
Dacă țineți cu tot dinadinsul să vedeți fișierele ascunse, rulați în Terminal comanda:
defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES
Nu este o privelișt prea plăcută prin Finder după ce faceți asta. Fișierele ascunse au un motiv pentru care nu sunt vizibile pentru utilizator, dar pe unii ne mănâncă degetele. După ce mi-am făcut treaba, am dorit să revin la setarea din oficiu, adică să nu văd fișierele ascunse. Așa că rulez, logic, următoarea comandă:
defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles NO
Nu se întâmplă nimic. Asta pentru că trebuie să restartez Finder. Țin apăsat Alt, apăs click-dreapta pe Finder, aleg Relaunch. Nimic. Măi să fie. Logout. Nimic. Hmmm... Rulez comanda de mai sus cu drepturi sporite, după un sudo su. Nimic. Restart. Repair Disk Permission. Fișierele ascunse rezistă. Rulez din nou prima comandă, a doua, nimic. Caut pe internet, soluția este în fața mea, am testat-o, dar fără rezultat. Așa că stau vreo trei zile cu Finder-ul cicatrizat de tot felul de .DS_Store și alte mizerii.

În seara asta, într-un moment de inspirație, rulez următoarea comandă:


defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles 0
A mers :)
Nu cred că voi înțelege vreodată de ce aș activa o opțiune cu YES și dezactivarea să aibă loc cu valoare numerică, 0. Undeva, un programator Apple își roade unghiile.




Photo
Tudor Vedeanu
25 Jan 2013 10:12

Eu am renunțat la trucul ăsta de când a apărut Transmit 4. Transmit este, teoretic, un client FTP, însă de la versiunea 4 poate fi folosit și ca manager pentru fișierele locale, pentru că te lasă să deschizi sistemul local de fișiere în ambele panouri. Și astfel devine un fel de Norton Commander. :) Evident, are și opțiune pentru a afișa fișierele ascunse, iar eu mai folosesc și editorul de text integrat atunci când vreau să modific repede un .htaccess din MAMP.

  • Quote

Pentru fișiere de felul /etc/hosts, .htaccess și altele de forma asta, mie mi-a rămas reflexul din Linux: vim în Terminal.

  • Quote

or Sign In

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Entries

Recent Comments