Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Pentru chat, apăsați tasta 'ș'

Posted by Claudiu , in OS X 07 January 2013 · 230 views

starcraft blizzard tilda
Mă lăudam data trecută cu al meu Radeon HD 4890 și între timp mi-am adus aminte de StarCraft. Dacă ultima dată framerate-ul obținut cu GeForce 8600 GT îl făcea greu de jucat, de data asta merge cu detaliile high fără nici un fel de problemă. Ba ar merge chiar și pe ultra, dar acolo parcă nu e chiar așa de fluid și uneori se mai agață, dar nu e rău nici cu high.

Și pentru că de când cu Steam m-am dezobișnuit să mai caut pe TPB jocuri, îmi pare mai simplu să mă distrez puțin cu StarCraft II Starter Edition (nu neapărat dintr-un puseu de moralitate, dar jocurile de pe Steam sunt mult mai comod de instalat și adus la zi), un fel de demo destul de permisiv: pot juca împotriva A.I.-ului, însă doar cu terranii sau cu o rasă aleatoare, pe nivelul Very Easy sau Easy, pe doar două-trei hărți. Pentru un produs gratuit, nu-i chiar rău, parcă nu aș da 40 EUR, în condițiile în care pe Steam nu am dat vreodată mai mult de 10 EUR pe un joc, chiar dacă este vorba de StarCraft. Poate se mai ieftinește dacă apare Hearth of the Swarm :)

Să nu uit de la ce am plecat. Îmi place când o companie este atentă la detalii, cel puțin pare mai serioasă în felul ăsta. Așteptam să se încarce harta din StarCraft și văd mesajul din fotografia atașată, adică pentru chat, trebuie să apăs tasta 'ș'. Inițial, pare amuzant. De ce tocmai 'ș'? În mod normal ar fi vorba de tilda, plasată în 90% din cazuri în fața tastei '1'. Cum eu am o tastatură Apple cu layout românesc, tasta din fața lui '1' este 'ș' și StarCraft a știut asta, scutindu-mă astfel de efortul de e ieși din joc, de a schimba layoutul și la final de a-l schimba înapoi sau de a căuta pe net cum obțin tilda pe un layout diferit de cel standard (Alt - N, dacă tot veni vorba, bine de știut pentru sesiunile pe Linux/BSD când trebuie ajuns rapid acasă).

Apropo de Steam, mie nu-mi pornește Civilization V. Aplicația pare să ruleze în dock, aleg full-screen sau window mode și... aștept, dar degeaba. Quit acceptă normal, fără nazuri, fără Force Quit. Înainte de Gods and Kings îmi mergea, greoi dar măcar rula, acum deloc. Mai așteptăm, poate vine ceva patch, oricum, dacă că am StarCraft II și Crusader Kings II la îndemână, ar trebui să fiu satisfăcut o bună perioadă de timp. Gata, data viitoare nu mai povestesc de jocuri sau plăci grafice :)

Attached Image: Screen Shot 2013-01-07 at 22.28.28 .png





or Sign In

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Entries

Recent Comments