Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
- - - - -

Cum descărcăm clipuri de pe YouTube?

  Posted by Claudiu , in Command-N 25 February 2011 · 139 views

command-n

Chiar dacă nu foarte des, uneori se întâmplă să descoperim un clip video pe YouTube pe care să dorim să îl păstrăm. Din păcate, YouTube nu oferă posibilitatea unui download direct, așa că trebuie să găsim metode indirecte prin care să facem acest lucru. Și metodele sunt destul de variate, pentru gustul fiecăruia.

Varianta 1: Download direct din browser

Pe vremuri foloseam un site numit keepvid.com, însă în ultimul timp acesta nu mai funcționează. Pentru că nu îmi place să îmi instalez o gămadă de pluginuri pentru un simplu download, prefer varianta celor de la NoteTote, și anume vizitarea URL-ului www.ntyoutube.com/watch?v=kfrkkyPjcyc în loc de www.youtube.com/watch?v=kfrkkyPjcyc. Indiferent de browser sau de sistemul de operare, clipul video respectiv, în format .mp4, se va descărca automat. Pentru versiunea HD, dacă aceasta este disponibilă, atașați un &hd=1 (www.ntyoutube.com/watch?v=kfrkkyPjcyc&hd=1).

Varianta 2: Folosirea pluginurilor

Dacă metoda de mai sus vi se pare complicată, există și varianta folosirii pluginurilor. FastestTube oferă un astfel de plugin pentru cele 5 browserele importante: Chrome, Safari, Opera, Firefox și Firefox, oferind posibilitatea selectării calității video a clipului descărcat.

FastestTube în acțiune

Cu siguranță că mai există o mulțime de alte pluginuri pentru fiecare browser în parte, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. FastestTube oferă aceiași experiență indiferent de browser sau de sistemul de operare.

Varianta 3: O aplicație dedicată

Miro este o aplicație open-source (și cross-platform) ideală pentru urmărit podcasturi, dar care oferă și posibilitatea de a descărca clipuri de pe YouTube sau alte site-uri de acest gen. Am încercat-o de mai multe ori, însă eu nu m-am putut obișnui cu această aplicație și îmi este incomod să o folosesc, mai ales că nu sunt fanul podcasturilor, fie ele audio sau video. Folosirea Miro doar pentru descărcarea de clipuri video mi se pare overkill, așa că prefer una din variantele de mai sus.

Varianta 4: Safari

Safari (și orice browser bazat pe WebKit) oferă încă o posibilitate pentru descărcarea clipurilor de pe YouTube, fără a avea nevoie de plugin instalat. Pentru acest lucru, trebuie să aveți activat în Preferences -> Advanced opțiunea "Show Develop menu in menu bar"

Așteptați încărcarea completă a clipului dorit, apoi mergeți la Develop -> Show Web Inspector, alegeți Resources iar dacă vi se spune You need to enable resource tracking to use this panel alegeți una din variantele oferite (Only enable for this session sau Always enable), apoi click pe Enable resource tracking.

Din partea stângă, alegeți Size pentru a avea toate elementele ordonate descrescător după mărimea acestora, evident clipul fiind cel mai voluminosdintre ele, apoi de la Resources alegeți primul element, de obicei se numește videoplayback. În fereastra din dreapta va apare un URL extrem de lung.

Copiați acel URL în clipboard, și dați un paste în bara de adrese din Safari (sau orice alt browser). Va porni descărcarea clipului respectiv (din păcate, în format .flv, care poate fi văzut cu VLC).

Vizionări plăcute!


Source





or Sign In

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Entries

Recent Comments