Zvon: iWork'10, iLife'10
Posted 22 July 2010 - 08:20
Posted 22 July 2010 - 13:28
Doi, astept ca Apple sa se hotarasca in sfarsit asupra unor standarde de fisiere. Daca iarasi va fi ca la trecerea de la '08 la '09, adicatelea daca fisierele facute cu '10 nu vor putea fi deschise pe versiuni mai vechi, voi abanona instant si ireversibil platforma iWork, pe principiul ca nu pot sa-mi bazez afacerea pe un produs fara un roadmap clar si anticipabil.
Posted 22 July 2010 - 13:33
Posted 23 July 2010 - 09:22
[...]
Nu ma intereseaza ca totul merge "brici" pe un Library cu 1000 de poze, trebuie sa mearga si cu 100.000 de poze, altfel e degeaba.
Da, cred că ai pus punctul pe i.
Și anterior ai observat corect, Apple nu are un roadmap clar și declarat privind viitorul suitelor sale. Cel mai mult m-au supărat cînd, la prima versiune de iWork, 06, nu au respectat promisiunile privind comportamentul cu importul / exportul textelor rtf... E mult de discutat aici... După părerea mea, procesorul de text ideal ar fi o combinație între ce poate face Pages, cu motorul de text și de căutare din Nisus și cu viteza și stabilitatea lui Mellel. Poate îl face cineva.
Posted 29 July 2010 - 13:22
Posted 29 July 2010 - 16:33
eu am auzit ca la toamna vor aparea ilife si iwork '11....nu '10
Cărțile de care menționam în primul mesaj indicau clar '10. Altă sursă nu am, e posibil ca sursa ta să fie mai de calitate
Posted 29 July 2010 - 17:51
eu am auzit ca la toamna vor aparea ilife si iwork '11....nu '10
Ai vorbit cumva cu vreun angajat Apple Inc...
Posted 29 July 2010 - 19:26
Cărțile de care menționam în primul mesaj indicau clar '10. Altă sursă nu am, e posibil ca sursa ta să fie mai de calitate
Asta era tactica MS, în 2007 lansa Office 2008, acuma lansează 2011... De vreme ce nu au apărut pînă acum, logic ar fi să aibă sufixul 2011, nu 2010.
Posted 29 July 2010 - 20:02
Posted 29 July 2010 - 21:10
Poate că '10 e un număr prea rotund pentru a trece așa de repede peste el.
Așa e, dar graba spre 11 poate fi mai mare.
Posted 30 July 2010 - 07:40
Posted 02 August 2010 - 16:38
S-a mai intamplat sa sara peste ani, '07 nu a existat de exemplu.
Da, just... Oricum, ar fi timpul unui upgrade major. Nu mă pot pronunța asupra Keynote și Numbers, deoarece nu le-am folosit niciodată, dar Pages are cîteva bug-uri enervante (cu atît mai enervante, cu cît sînt mai subtile), rămase așa de la prima versiune. Cele mai enervante sînt faptul că nu importă notele de pagină din formatul RTF și, desigur, nici nu le exportă; Pages vede doar rtf simplu. Are probleme majore și cu importul/exportul caracterelor speciale (non breaking hyphen, non-breaking space...), lucru absolut inadmisibil. În fine, nu suportă diacritice multiple, fiind aici absolut la fel ca toate celelalte procesoare de text incluse în suitele standard MS Ofice și OpenOffice, nici ele nu suportă așa ceva.
Lucrurile astea „mărunte” sînt tare enervante, deoarece – altfel – Pages știe să facă rame de text și, ca atare, merge și spre DTP. Ar fi aplicația ideală pt ăia ca mine, care nu fac reviste cu grafică de nivel maxim. Din păcate, nu pot folosi Pages din motivele enumerate mai sus. Chiar sînt curios să văd dacă următoarea versiune face sau nu un salt serios în locurile menționate. Tare mi-e teamă că iar se vor ocupa de bizbriz-uri, nu de lucruri serioase.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users