Pt cine vine dinspre PC/Linux, lucru poate fi deranjant, mai ales pt cei învățați ani de zile cu o anume locație a acestor taste, putînd ajunge la situația de a exclama „ce idioți ăștia de la Apple, au pus tastele invers” (mi s-a întîmplat).
Ceea ce nu știu mulți, inclusiv mulți care folosesc hackintosh, este că este extrem de simplu să modifici rolul acestor taste, oricare dintre cele 4 menționate. Trebuie mers la System Preferences/Keyboard/Modifer Keys și le modifici cum vrei. Pentru hackintosh-iști, mi se pare un gest firesc să inverseze rolul default al tastelor Command și Alt/Option.
P.S. Nu am avut niciodată ocazia să folosesc efectiv un hackintosh, dar bănuiesc că așa trebuie să se comporte tastele. Lucrul este valabil, desigur, dacă se folosește o tastatură non-Apple sau o tastatură Apple de cineva care nu e obișnuit cu amplasamentul Apple. Tot ce trebuie făcut este să-ți modifici locul acelor taste modificatoare după gust și după nevoi. E simplu și eficient. Mie mi se pare mai logic cum le-a pus Apple, dar și asta e chestiune de obișnuință.
Edited by Cattus Thraex, 17 June 2010 - 21:17.