BootCamp e cea mai sănăstoasă soluție, din moment ce Windows-ul rulează nativ și astfel la capacități hardware maxime. Dar uneori vrem să nu dăm reboot. Am încercat atât VMWare cât și Parallels. Ambele au și bune și rele. Eram obișnuit cu VMware de pe Windows/Linux, așa că interfața mi se pare mai prietenoasă. Merge bine, îl pun fullscreen într-un Spaces (Space?) și e perfect. Nu prea le are cu grafica, de exemplu
Orbiter merge execrabil. În Parallels însă merge bine, deși nu atinge framerate-ul dintr-un XP/7 nativ, dar este cel puțin utilizabil. Însă nu-mi place Parallels, mi se pare prea sâcâitor, cu o multitudine de opțiuni cu care se laudă mereu și pe care nu am nevoie să le folosesc. De exemplu, în VMware am două variante: Windows în fereastră (). Dar migrarea imaginilor de VMWare în format Parallels e o altă bilă albă. În afară de apliacții grafice, VMare parcă merge mai repede, în general. Poate doar mi se pare, nu am făcut teste. În general, îl folosesc pentru Word și cam atât (ecuații, spellcheck în românește, corectarea ș și ț din documentele scrie pe Mac cu Word 2008 care urmează să fie citite de non-macuser care nu au auzit de PDF).