Ca să fie mai clar, sper: sistemele de operare folosesc formate diferite. Uzual, Windows folosește NTFS (new technology file system), OS X MacOS Extended Journaled (HFS+). Deci OS X poate citi NTFS, nu poate scrie pe el, ca atare trebuie să folosești un utilitar care să permită acest lucru. NTFS-3G este gratuit, dar am senzația că nu se prea mai comportă bine cu Mavericks. Nu pot da sfaturi f. competente aici, deoarece nu am discuri formatate NTFS dar, când am, m-am descurcat cu un mic utilitar, cvasinecunoscut, Vezi dacă merge, eu nu am cum testa acum: https://www.macupdat...71/ntfs-mounter
Un format read-write universal ar fi FAT 32 (MS-DOS), are dezavantajul că nu poate scrie fișiere mai mari de 4 GB, de ex. imaginea unor filme. De asemenea, corupe unele fișiere specifice OS X (dar asta o face și NTFS).
Soluția ta ar fi, așadar:
- găsești un utilitar compatabil cu versiunea de OS X pe care o ai, presupun Mavericks, că pe ăsta nu prea merge acel NTFS-3G, dacă e o versiune mai veche (parcă aia mai nouă mi-a mers recelativ recent); eu zic că ntfsmounter e suficient;
- formatezi FAT 32/MS-DOS, dar ai grijă să nu imagini de filme mai mari de 4 GB (dacă reformatezi discul ăla NTFS pierzi tot de pe el, deci salvezi întâi).