M-am lovit si eu de problema asta. Inainte de a-mi lua mac mini-ul am avut un Air late 2010 in proba vreo 2 saptamani sa vad daca ma obisnuies cu OS X-ul sau nu. Cum la lansarea Mavericks au zis ca toata suita e free am vrut sa pun pe Air iLife si IWork dar imi cerea bani. Asa ca am mai sapat si Apple zice ca sunt gratuite doar cu orice dispozitiv nou cumparat sau ca update la unul din softurile deja cumparate. Din ce am vazut de la unii si altii sistemul mai are scapari asa ca se poate sa te fi trezit cu celelate produse din suitele de mai sus gratis din cauza ca avea instalat unul din ele.
Din pacate eu am patit-o pe iPhone, dupa ce mi-am cumparat pages, keynote si numbers acum sunt gratis
)) dar desi le aveam cumparate pentru iOS pentru OS X imi cerea din nou bani pe ele, ceea ce era cam enervant. Acum ca mi-am luat Mac Mini-ul ar trebui sa cer iarasi imprumut Air-ul sa vad cu id-ul meu de app store inregistrat pe Air daca-mi cere bani pentru cele doua suite daca vreau sa le pun pe Air. In mod normal n-ar trebui, pentru ca am deja licenta pe ele si cred ca si aici licenta cumparata merge pe 5 dispozitive.