Salutare!
Dacă nu ştiaţi, receiverul Humax HD2 de la RDS vă permite să înregistraţi ce se transmite pe un canal anume. În cazul meu, asta înseamnă meciuri de hochei.
Aici aveţi toate informaţiile cu ajutorul cărora puteţi activa funcţia [pe scurt, trebuie să conectaţi la el un hard disk, formatat NTFS].
Receiverul formatează din nou hardul conectat [musai cu alimentare proprie] în format ext3. Ca să-l puteţi vedea - şi ca să puteţi avea acces la fişierele video create -, folosiţi http://osxfuse.github.com/.
Odată fişierele copiate pe mac, se complică treaba. E adevărat că pot să iau un hard de 1-2-3TB [deşi unii zic că un hard de 2TB n-a fost citit, deci trebuie gândită/documentată un pic această achiziţie...] şi să ţin toate meciurile înregistrate pe el şi să mă uit la ele când am chef. Dar, totuşi, aş vrea să le scriu şi pe suport optic, că nu se ştie niciodată.
Însă, fişierele copiate nu le pot vedea cu nimic pe mac [VLC, Divx player, etc.]. Pun un sample la dispoziţie, rugămintea fiind ca, atunci când găsiţi un soft cu care se pot vedea, să-mi spuneţi şi mie. Aş prefera să le pot rula cu un soft, fără să le convertesc, ca să nu pierd din calitate [care mi se pare foarte bună].
În orice caz, accept orice sugestii, cu care, până la urmă, „îmi fac treaba”.
Mulţumesc!