Buna .Am gasit un Tutorial cum putem instala fusion drive in oricare mac.Las si linkul si sper sa fie de ajutor ...http://www.applesfer...ad-fusion-drive
Posted 07 January 2013 - 10:45
Posted 07 January 2013 - 15:28
Un tutorial în limba engleză găsiți aici.
Deci e vorba despre unirea virtuală a unui disc SSD cu un hard disc clasic, pentru a crea un pseudo-Fusion-drive. Sunt curios dacă performanțele sunt aceleași ca la un Fusion drive adevărat. Dacă Fusion drive-ul de la Apple se bazează și pe o soluție hardware, atunci probabil că nu. Dacă e realizat doar la nivelul sistemului de fișiere, ca aici, atunci n-ar trebui să existe diferențe.
Posted 01 February 2013 - 17:18
Un tutorial în limba engleză găsiți aici.
Deci e vorba despre unirea virtuală a unui disc SSD cu un hard disc clasic, pentru a crea un pseudo-Fusion-drive. Sunt curios dacă performanțele sunt aceleași ca la un Fusion drive adevărat. Dacă Fusion drive-ul de la Apple se bazează și pe o soluție hardware, atunci probabil că nu. Dacă e realizat doar la nivelul sistemului de fișiere, ca aici, atunci n-ar trebui să existe diferențe.
Pare destul de clar și de simplu din command line. totuși, aș zice că așa ceva se recomandă numai dacă SSD-ul are, să zicem, 32 GB, dacă are 64 sau mai mult, nu are rost, e mai sănătos să pui SSD-ul ca disc de sistem și pt aplicațiile care musai trebuie să fie acolo, iar restul aruncat pe discul 2, cel clasic rotativ.
Autorul nu spune, dar mă întreb eu, că n-am ce face: dacă vrei să pui Windows, cum se procedează? Merge prin metoda asta să rulezi Boot Camp? Sau musai pe SSD și/sau pe al doilea disc?
Nu e oare mai riscant să pierzi date în acest fel, dacă se bușește unul din cele două discuri decît dacă le lași separate?
Posted 01 February 2013 - 20:27
L-am întrebat pe flăcăul cu pricina cele de mai sus și el spune că, din contra, cea mai bună performanță se face cu discurile „fusionate”. Interesant. L-am mai întrebat de Boot Camp, dar nu a testat. Citiți acolo ce zice tomasz.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users