De foarte mult timp nu am mai scris nimic pe aici... nu pentru că nu aș fi avut timp dar nici nu aveam nimic de comentat sau demn de a fi considerat un subiect de discuție... dar acum aș avea ceva!
Pe scurt... în urmă cu ceva timp m-am ambiționat să iau un Air. Second-hand căci atât pot... l-am luat mai mult pentru soție, că deh, e frumos și dă bine! Povestea este lungă și interesantă dar nu detaliez... cumpărat defect și reparat, acum este în funcțiune și face și el ce poate... de ce spun asta? Pentru că până a avea un Air nu realizam cât de mare este diferența între un Air și un MBP...
Să o luăm metodic... dețin 3 computere Apple. Un IMac 2006, un MBP 2008 și un Air 2009... toate luate SH, toate reparate ( la un moment dat ), toate cu probleme dar dacă ar fi să aleg acum ce nu aș recomanda nimănui... este un Air! Din punctul meu de vedere singurul lui atu este aspectul, o mai mare autonomie a baterie și atât... nu te poți baza pe el nici măcar pentru a urmări un serial online! Orice flash îi urcă turația ventilatorului la maxim în 10 minute... știam ce am luat, știam că testele de performanță făcute de alții îl clasează sub un MBP cu un an mai vechi dar nu mă așteptam să fie atât de evident în lucruri banale... cred că un iPad este de preferat oricând unui Air, indiferent de ceea ce ar spune unii... bine măcar că pentru a scrie ceva pe un forum nu reprezintă o problemă!
Ca o concluzie... nu știu dacă un Air plus un monitor extern ar fi o alegere... poate doar dacă editezi DOAR documente sau fotografii ( deși la fotografii sunt cam circumspect, dacă iPhoto cu o librărie de 1/2 din capacitatea unui hdd de 120 îi crează suficiente probleme... ) să fie o alegere dar... cert aș alege un Pro, chiar dacă este din 2006-2007! Chiar și argumentul greutății pică... de la 1.5 la 3 Kg nu este atât de mare diferența încât să justifice un Air... iPad este soluția portabilității, fără doar și poate!