Eu unul sunt curios sa vad procesul 
Poti sa faci te rog un mic tutorial, cu poze, gen ala facut de iFixtit
Tutorial nu am făcut... dar îți pot spune rezultatul(-ele).
Hardware vorbind nu este absolut nici o problemă cu condiția să folosești un procesor Core 2 Duo pe socket M. Eu unul nu m-am riscat să dau bani prea mulți pe unul SH de frecvența mai mare ( nu mai vorbesc de unul nou, pentru că nu dispun de ei ), așa că am ales un T7200 la 2 GHz, practic identic cu cel de pe logicboard cu diferența că are 4 Mb L2 Cache și este Core 2 Duo, bineînțeles!

Așadar, instalarea se face fără probleme urmând tutorialele ifixit ( mai puțin despre schimbatul procesorului este pe acolo dar asta este floare la ureche, se răsucește acel "șurub" de pe socket pentru eliberarea pinilor din strâmtoare și se pune cel nou în aceeași poziție... de altfel doar să vrei neapărat îl poți pune în alta!

)) ). Rezultatul este un computer pe care softul îl vede tot un 4.1 dar cu un procesor Core 2 Duo. Sporul de performanță este unul mic, Geekbench-ul rulat de mine arată un spor de 10%... dar... de aici începe distracția! Se poate pune un firmaware care are rolul de face din logicboard-ul 4.1 unul 5.1, lucru care permite instalarea a 4 Gb Ram ( 3 văzuți de sistem ), exact ca al unui iMac 5.1 ( generația următoare, cea cu Core 2 Duo ). Ca fapt divers, de aici încolo se poate instala un Lion, mai anevoios un pic și cu ceva studiu intens dar se poate... ai nevoie de un alt computer neapărat sau păstrezi SL pe o altă partiție pentru acest lucru deoarece trebuie modificat un fișier .plist în care trebuie trecută seria iMac-ului respectiv. De ținut minte că orice upgrade al Lion va "reface" .plist și operațiunea trebuie repetată astfel încât Lion să poată "recunoaște" seria ca făcând parte din cele "acceptate"!

)
Aici trebuie mentionat că la instalarea Lion ar mai trebui un pkg modificat, cel care verifică dacă se poate instala Lion pe hardware-ul respectiv... se găsește și acesta. Îmi pare rău că nu te pot ajuta cu un tutorial, nu le am cu descrierile exacte și realizări de tutoriale dar te asigur că se poate. Singurul lucru care se vede este temperatura procesorului care față de Core Duo degajă mai multă căldură, astfel pe la 100% ajunge la 60-65 grade față de cele 50-55 ale precedesorului său, dar asta nu este o problemă... față de cele 78-83 văzute de mine la G5 este parfum!
Cu ocazia asta am constatat totodată că s-ar putea face fără probleme un transplant cu un astfel de logicboard la un iMac G5 iSight de 20... aranjamentul componentelor este același, dacă faci rost de logicboard cu tot cu sistemul de răcire ( singurul care nu se potrivește de la G5 ) restul este floare la ureche, hardware vorbind s-ar putea să nu se potrivească un șurub sau 2 la place de bază dar în rest pare să-mi confirme bănuielile anterioare privitoare la acest aspect.