Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> cine (ce) castiga?, RO vs US
just a bird
Posted: Jul 9 2004, 07:28 PM
Quote Post

Advanced Member

Group: Members
Member No.: 64

Salut,

Am o nedumerire. Stie cineva sa-mi spuna de ce o licenta pt OSX, costa in Romania de doua ori mai mult decat in SUA?

Numai bine,
Paul

PMUsers Website
tudordeleanu
Posted: Jul 9 2004, 09:52 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 30

Daca nu stii de ce in Zoomania totul este mai scump si mai prost, inseamna ca nu ai mai mult de 10 ani... biggrin.gif (gluma).

Modesta mea parere ramane ca preturile la software (atat de pc cat mai ales de mac), este mai mare decat in europa de vest sau state, pt. simplul fapt ca la noi pirateria e in floare... nu cred ca mai mult de3% din populatia are soft original (si sunt optimist).

Asa ca daca nu-si scot banii din volumul de vanzari, trebuie sa-si scoata banii cumva...

--------------------
"an apple a day keeps windows away"
PMUsers WebsiteYahooMSN
just a bird
  Posted: Jul 10 2004, 02:05 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 64

Tudor iau gluma ta drept compliment. Mi-ar place sa am acum doar 10 ani. E o varsta la care inca accepti doar lucrurile pe care le poti intelege. Eu incerc sa ma comport acum ca un copil in speranta ca cineva imi va da un raspuns care sa ma lamureasca de ce software-ul este mai scump in Romania. sad.gif

N-as generaliza spunand ca tot softwareul este mai scump la noi. Exista companii precum Adobe sau Macromedia, care din contra ne-au obisnuit cu ofertele lor foarte avantajoase, adresate in special utilizatorilor din Estul Europei.

Insa nu pot intelege de ce un produs precum OSX costa dublu in Romania fata de US. Din ce ratiuni acest produs este mai scump in Romania? Cine impune acest lucru? Este pretul impus de Apple sau diferenta de pret se justifica prin adaugarea unor taxe?
PMUsers Website
valibuga
Posted: Jul 11 2004, 04:47 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 35

si mai modesta mea parere e ca ar trebui sa-i intrebam si pe cei ce comercializeaza software (si nu numai) prin romania. apropo, Tudor, presupunand ca ai avea (in romania) o firma, sa spunem de DTP, care iti aduce un profit de vreo 1000$/luna - ai fi dispus sa platesti 1700 de euro pt. o licenta de quark?? biggrin.gif daca raspunzi ca da..... voi presupune ca n-ai mai mult de 10 ani wink.gif
PMYahoo
dacu'Burebista
  Posted: Jul 12 2004, 11:06 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

toate produsele care se vind in afara sua, au preturi stabilite de Dept. de Comert al SUA, indiferent de vointa producatorului... peste astea vin diverse reglementari, tva, acorduri bilaterale etc...

credeti ca o firma care vinde soft in romania, nu ar da preturile mai jos ca sa vinda mai mult? laugh.gif
PMICQYahoo

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll