Macintosh User Group Romania | Help Search Members Calendar |
Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
lebada |
Posted: Jun 29 2004, 10:35 AM
|
Member Group: Members Posts: 18 Member No.: 42 Joined: 9-June 04 |
Ce pareri aveti despre noul OS de la Apple ? Va asteptati la ceva mai mult sunteti impresionati???? Dezamagiti?
Cati dintre voi folosesc deja OS X? |
alexcioba |
Posted: Jun 29 2004, 02:35 PM
|
Advanced Member Group: Admin Posts: 79 Member No.: 2 Joined: 9-March 04 |
Normal ca orice noua versiune de OS X stirneste interes.
Eu lucrez pe OS X inca de cind a aparut Jaguar. Am pus si Panther, dar mie mi se pare mai inteligibil Jaguarul. Singurul lucru pe care il regret, este ca tot ce am invatat in 14 ani de Mac, OS 7,8,9, s-au dus pe apa simbetei. Sa nu uitam ca mai sint sisteme pe care OS 9 merge mult mai bine decit OS X. Pentru nostalgici, am un Quadra 650 la 33 Mhz, cu 24 MB RAM, in 300 MB HDD am pus OS 7.5.3, toata Suita Adobe, FreeHand, Office si ceva jocuri. Mai sint 300 de MB liberi pe hard. Pentru aceiasi nostalgici, am facut acum vreo 3 ani pe un SE30 la 16MHz, cu 8 MB RAM si 40 MB HDD, server web, server mail, server ftp si hotline. A mers citeva zile si i s-a umplut hardul. Mai am si un LC630, 33MHz, 8 MB RAM 160MB HDD, pe care TVtunerul merge brici. Mult mai bine decit pe un 6400/180. M-a mai frapat, acum multi ani, un tip cu un Mac Plus, avea 2 floape, nu avea hard, pe un flopy boota, iar pe cealalta floapa avea un Word si loc sa-si salveze documentele. |
lebada |
Posted: Jun 29 2004, 03:17 PM
|
Member Group: Members Posts: 18 Member No.: 42 Joined: 9-June 04 |
Cinstit mie nu mi se pare cine stie ce noua versiune Tiger. Este adevarat ca suportul de metadata care era inceput la Be si a fost terminat la Apple este foarte bine integrat dar nimic mai mult. Asta nu este un feature este o necesitate intr-un os modern. IN rest destul de slabut ca upgrade.
Si eu lucrez pe mac inca de la sistem 6 dar cinstit nimic din ce au avut pana acum nu se compara cu noul OSX. Cat despre viteza eu nu vad nici o diferenta pe OSX care sa ruleze pe un computer cat de cat decent (min 800 Mhz G4). Este adevarat ca sunt lucruri din vechiul OS care imi lipsesc dar posibilitatiile care le am acum folosind OSX cu baza lui de UNIX depasesc orice asteptare. Si daca vorbim de vechituri eu pana acum 2 ani am avut acasa un Daystar Mac clone ( http://www.everymac.com/systems/daystar/mp...mp932_plus.html ) unul dintre cele mai impresionante computere compatibile mac pe care am lucrat. Am rulat o perioada pe el si BeOS care atunci folosea full toate cele 4 procesoare, impresionant este putin spus. dar asta este timpul trece ..... |
tudordeleanu |
Posted: Jun 29 2004, 03:37 PM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 176 Member No.: 30 Joined: 7-June 04 |
Eu pot spune ca am fost foarte dezamagit de jaguar.
L-am instalat asa "de proba" cum a aparut, si m-a surprins prin numarul mare de bug-uri pe care il avea. Banuiesc ca si cu tiger va fi la fel, va dura ceva pana va deveni stabil si practic (fapt lesne de inteles, avand in vedere feedback-ul relativ redus pe care il primweste firma apple de la utilizatori, in comparatie cu utilizatorii de windows) Deocamdata raman fidel jaguar-ului! -------------------- "an apple a day keeps windows away"
|
dacu'Burebista |
Posted: Jun 29 2004, 07:48 PM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 145 Member No.: 40 Joined: 8-June 04 |
si eu am lucrat in paralel cu 9 si X
dar merita - pe o masina noua - sa ai un sistem nou merge X si pe g3, dar mai natural e sistemul 9 - cam pina la G4 la 733 oricum, la sistemele noi, au aparut repede upgrade-urile, banuiesc ca asa va fi si acum (si nici nu am avut mari probleme cu bug-urile lui 10...) parerea mea |
deodatus |
Posted: Sep 20 2004, 04:05 PM
|
||
Newbie Group: Members Posts: 3 Member No.: 84 Joined: 20-September 04 |
Tiger va fi un supersistem! Iata cateva din noutatile pe care le va aduce: 1. SPOTLIGHT (datorita faptului ca pana si Google cauta mai repede prin miliarde de pagini de web decat un utilizator pe un computer, Apple a introdus aceasta supertehnologie). Cautare in timp real cu posibilitati fantastice de sortare a rezultatelor. Demonstratia a fost facuta pe un laptop cu peste 100.000 de fisiere si rezultatele apareau pe ecran in timp ce se scria cuvantul cheie. Mai mult, SPOTLIGHT stie sa caute si in fisiere si, pentru cuvantul "halftone", a indicat un fisier PDF care continea, scris intr-un coltisor, cuvantul "halftone". SPOTLIGHT va fi incorporat in toate aplicatiile majore ale APPLE si, cu siguranta, ale celorlalti dezvoltatori de software. 2. SAFARI RSS, noul standard pentru fluxurile de stiri. Safari va avea un nou camp de cautare, chiar langa cel de Google, unde va face cautari in toate site-urile care contin fluxuri RSS. Avantajul fata de Google este ca Google nu sorteaza informatia dupa data aparitiei, in timp ce SAFARI RSS intoarce fantastic de repede informatii de ultima ora si le pune in ordinea in care au aparut. In plus, alte posibilitati grozave de sortare! 3. H.264 - viitorul standard pentru High Definition DVD va fi default in sistemul Tiger si embedded in QuickTime. Acest standard permite pastrarea aceleiasi calitati extraordinare in conditii de dublare a marimii imaginii pentru aceeasi rata de biti trimisa. 4. CORE IMAGE, CORE VIDEO. Cele doua urmeaza lui CORE AUDIO si sunt absolut fantastice. Ele se afla chiar in inima sistemului si, noutatea, prelucreaza tot ce tine de grafica nu in CPU, ci in GPU, adica in procesoarele placilor grafice. Se obtine o viteza fantastica, inclusiv de aplicare a filtrelor in timp real pentru imagini si video. Ce zici de un Gaussian Blur in timp real pe un film care ruleaza intr-o fereastra? In SDK, Apple a incorporat deja peste 100 de filtre profesionale pentru programatori. 5. DASHBOARD. O "tabla" pe care iti poti aranja diverse widgets, care apare si dispare la o apasare de tasta. Acolo iti poti lasa camera video, un mp3 player, iti poti tine calendarul etc. 6. AUTOMATOR. Visual Scripting dus la extrem! Cum ar fi ca PostScript-ul pe care il exporta Quark-ul sa fie luat automat, pus la "distilare", PDF-ul impachetat cu ZIP si apoi trimis prin FTP la o adresa? Sau cum este ca, printr-o singura apasare de buton, toate hires-urile de pe un site web sa fie descarcate, sa fie importate intr-un album IPhoto, iar apoi sa fie arse pe CD intr-o prezentare frumoasa? Nu trebuie decat imaginatie! Acestea sunt doar cateva din cele 150 de features ale noului sistem, anuntat pentru vara anului 2005. Pentru a le vedea la lucru, desi intr-o prezentare, va invit sa urmariti conferinta de la San Francisco (aprox. 100 minute) intr-un streaming de QuickTime, pe situl Apple. |
||
Dondo |
Posted: Sep 20 2004, 04:46 PM
|
Member Group: Members Posts: 13 Member No.: 85 Joined: 20-September 04 |
Am facut rost de Developer Preview si sunt foarte dezamagit... Nu vrea sa boot-eze de pe DVD sub nici o forma. Ok, poate are vreo legatura faptul ca am Mac OS X Server instalat acum... Sincer sa fiu nici nu am avut timp sa sap inca. Pare a fi foarte dragut.
-------------------- |
shadow |
Posted: Sep 24 2004, 11:05 AM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 67 Member No.: 80 Joined: 26-August 04 |
Apple mentine traditia de a adauga ceva complet nou la fiecare produs al sau.
Deabia astept sa vad ce stie sa faca "dashboard"-ul acela. Spotlight, pe de alta parte, nu imi prea foloseste, nu mi se intampla sa-mi pierd fisierele prin disc |
macmanro |
Posted: Oct 1 2004, 07:10 AM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 38 Member No.: 89 Joined: 24-September 04 |
de la tiger asteptam o interfata 3d ceva in genul (www.sun.com - si cautati looking glass). si sincer... jaguar abia acum dupa updateu 2.8 a devenit stabil. iar comparatia cu os classic... de departe. adica unu' este mult in urma iar altu' este prea in fata. dar timpul trece... de la sistemul 8 (pe care am inceput sa lucrez) si pana la jaguar... am intalnit multe chestii ciudate. si va mai trece ceva timp pana o sa pun panther. am lucrat pe un g5 dual care avea 10.3 si diferenta fata de ce am eu instalat... nu a fost prea mare. singura diferenta a fost la procesare si la viteza de lucru (jos palaria!! dar la fiabilitate... dar timpul le rezolva pe toate
|