Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> De ce MAC si nu PC?
llbnf
  Posted: Jun 29 2004, 09:16 AM
Quote Post

Newbie
*

Group: Members
Member No.: 58

Salut tuturor!

Dupa ce am citit tot forumul si mi-am facut si user, m-am incumetat sa deschid primul topic. Ma numesc Stefan si sunt din Constanta. Imi place Graphic Design-ul mult de tot (pe langa altele), si am observat ca multi dintre designeri lucreaza cu MAC-uri. Intrebarea mea: Care sunt avantajele MAC-ului in fata PC-ului? huh.gif

Sper sa continui cu intrebarile, si sper sa primesc raspunsuri din partea voastra...

Revin blink.gif
PMUsers WebsiteYahooMSN
lebada
Posted: Jun 29 2004, 10:31 AM
Quote Post

Member
**

Member No.: 42

Salut !
Eu am sa-ti spun dece din punctul meu de vedere imi place mai mult sa lucrez pe Mac decat pe PC.

Este destul de simplu, in general pe mac nu ai probleme de drivere si in mare mac-ul merge. De aceea ai timp sa-ti faci munca, nu pierzi timp cu programe care nu merg si care nu se inteleg intre ele si tot asa.
Dupa care mai este si aspectul economic, este adevarat ca un mac in general costa mai mult decat un PC de firma dar pe de alta parte un mac il schimbi la 2 chiar 3 ani pe cand un pc are nevoie tot timpul de updates ca sa mearga cu noile aplicatii.
Eu lucrez pe un PowerBook care are aproape 2 ani un G4 667 Mhz si pot inca sa fac pe el video editing si sa lucrez bine in orice program de grafica, web sau office.
Asa ca dupa parerea mea macul este o investitie destul de buna daca produci bani cu el.
Asta este din punct de vedere rational dupa aceea ma este si acel feeling de cool in general hardware-ul de la Apple arata super tare si acelasi lucru este valabil si pentru software. Prefer oricand interfata FinalCut Pro fata de cea de la Sony Vega Studio.
Dar asta este parerea mea smile.gif.
PMYahooMSN
llbnf
Posted: Jun 29 2004, 11:55 AM
Quote Post

Newbie
*

multumesc de post.

acum sa continui. cum ziceam... sunt destul de incepator, inca ma familiarizez cu programe, tehnici and stuff.
ce mac mi-ati recomanda pentru lucru cu programe gen illustrator, photoshop, dremweaver, flash (chiar: cum se comporta pe mac flash si dreamweaver?). deci, eu as vrea sa lucrez ca si graphic designer sau art director (ce vise wub.gif )

va fi mac-ul asta si un "home use pc", adica niste muzica si filme la greu?

multumesc,
stefan
PMUsers WebsiteYahooMSN
lebada
Posted: Jun 29 2004, 01:02 PM
Quote Post

Member
**

Member No.: 42

Deci pentru programe de grafica eu zic ca minim orice cu procesor G4 la 800 Mhz. Cu cat este mai rapid cu atat mai bine. Se poate si cu procesoare mai salbe dar nu este de recomandat.
Acum depinde de cati bani ai si daca stii pe cinava prin US sa-ti cumpere unul acolo sau prin Europa de vest la mana a doua.

Versiunile programelor macromedia 2004 merg in genereal foarte bine pe Mac este adevarat ca paraca Flash nu raspunde asa de bine cum face pe PC dar este aproape insegnificant.

Cat despre home acolo chiar nu o sa ai probleme, orice filme vezi pe PC poti sa le vezi si pe Mac, acelasi lucru fiind valabil si pentru muzica. Macul inca sta destul de prost la capitolul jocuri (in general nu sunt lansata simultan cu cele de pe PC sau chiar deloc).
Dar tu vrei in principiu un computer pentru munca nu este asa smile.gif
PMYahooMSN
dacu'Burebista
Posted: Jun 29 2004, 01:03 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

depinde ce bani ai

sunt versiuni ale programelor dorite care merg mai bine pe unele masini decit pe altele

dar intii ia-ti calculator smile.gif
PMICQYahoo
llbnf
Posted: Jun 29 2004, 01:29 PM
Quote Post

Newbie
*

ok, acum ca stiti cam ce as vrea sa fac la comp, ce imi sugerati? mie mi-ar placea un power book sau un power mac g4 (PowerMac G4 1.25 GHz / 256MB / 80GB / ComboDrive / ATI Radeon 9000 Pro w.64MB / 56K modem / Gigabit Ethernet / Airport Ready / FireWire 400)

dezavantajul la power mac e ca nu vine si cu monitor, si asta mai rupe cateva sute de $, right?

piata de software furat/crackat/etc este la fel de mare cum este la pc? smile.gif

PMUsers WebsiteYahooMSN
dacu'Burebista
Posted: Jun 29 2004, 01:59 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

da, ai avantajul ca nu vine cu monitor - poti lua ce monitor vrei...

daca cauti - gasesti... smile.gif
PMICQYahoo
tudordeleanu
Posted: Jun 29 2004, 03:30 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 30

Chestia cu "nu se gaseste soft de mac, doar de pc" este un mit. Odata ce ai intrat in comunitatea apple, o sa aflii de unde si cum, si n-o sa-ti lipseasca nimic.

Gasesti aceleasi programe ca pt pc si pe mac, sau alternative cel putin la fel de bune, atat originale cat si "furate".

Cat despre programele de care ai intrebat, eu zic ca le rulezi fara probleme pe orice g4, atata vreme cat ai ram suficient.

Succes!

--------------------
"an apple a day keeps windows away"
PMUsers WebsiteYahooMSN
wattster
Posted: Oct 13 2004, 11:02 PM
Quote Post

Newbie
*

Member No.: 96

Un avantaj ar fi si ca nu vei mai fi stresat cu chestii gen "aoleo, update de windows!,update de antivirus!, update de programe antispyware!" ... iar asta mi se pare extrem de important la o statie de lucru care reprezinta de fapt unealta ta in domeniul de activitate si cu care iti castigi de fapt painea...

la peformante vs PC se poate discuta mult si bine... da, poti sa faci grafica superrapid si pe PC, poti sa-ti configurezi un sistem foarte puternic, insa e de-a dreptul enervant windowsul xp cu gaurile lui de securitate, de parca ar fi un swaitzer sad.gif ... cat despre windows maintenance, sa nu mai vorbim...

later edit: plus ca OS X arata superb in comparatie cu XP, o reala placere sa-l folosesti wink.gif

PM
shadow
Posted: Oct 14 2004, 08:13 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 80

Specificatiile pentru calculator suna bine, dar mai pune-i memorie.

Software-ul pe mac chiar nu este o problema. Sunt versiuni la fel de bune sau mai bune pe mac decat pe PC. Exista chiar programe care sunt facute doar pentru mac (de exemplu AdiumX, un messenger delicios). Pentru relaxare, muzica si filme, mac-ul sta foarte bine, atat din punctul de vedere al performantelor (pe un G4 la 550, adica de acum 3 ani, ma uit la orice film fara sa sara peste vreun frame) cat si al calitatii.

Cu jocurile stai putin atlfel, daca iti place vreunul in windows in mod deosebit, sunt sanse mari sa nu il gasesti pe mac. Dar gasesti altele wink.gif

Si daca asta nu e destul atunci afla ca interfata grafica este la mare pret in lumea mac. De la sistemul de operare pana la cele mai banale aplicatii totul arata ca din alta lume. Si se misca BINE, nu ca povestile care le-am auzit despre Longhorn. Un mediu placut e un mediu productiv wink.gif
PM
tudordeleanu
Posted: Oct 14 2004, 10:27 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 30

--------------------
"an apple a day keeps windows away"
PMUsers WebsiteYahooMSN
dacu'Burebista
Posted: Oct 14 2004, 10:34 AM