Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Comparatie comunitati
alexcioba
  Posted: Jun 15 2004, 09:00 AM
Quote Post

Advanced Member

Group: Admin
Member No.: 2

Pe simplul motiv ca m-a facut mama maghiar de nationalitate,
am avut ocazia sa dau cu nasul in comunitatea utilizatorilor de Macintosh din Ungaria.

Va invit si pe voi sa faceti o incursiune, nu trebuie sa cititi ce scrie, e vorba de volum, uite aici

http://www.mac.hu/ 241 pagini a 15 topicuri fiecare, oglinda firmelor care lucreaza pe Mac, guestbook 46 pagini a 15 anunturi fiecare, buy/sell

http://beszelyukmac.hu protalul utilizatorilor de Mac

http://www.almalap.hu revista lunara autilizatorilor de mac din Ungaria, arhiva pe 2001, 2002, 2003, 2004, tutoriale pe teme si programe concrte, vinzari de postere, carti, obiecte promotionale cu sigla Apple, etc.

http://www.macmail.hu
lista de discutii moderata de un Apple Center din Budapesta, nu stiu citi membri are, primesc zilnic 50-80 de emailuri in digest de la ei.

http://www.almakor.hu/
site-ul MUG Hungary

http://www.macmagazin.hu/
revista utilizatorilor de Mac din Ungaria

M-am cam plictisit sa va tot scriu, dar de dragul comparatiei, va ia 1-2 minute sa dati citeva click-uri.

VA DATI SEAMA CIT MAI AVEM DE LUCRAT ????!!!!?????
PMYahoo
dacu'Burebista
  Posted: Jun 15 2004, 11:35 AM
Quote Post

Advanced Member

Group: Members
Member No.: 40

ce vrei sa spui?

du-te si la softpedia si mai vezi acolo
PMICQYahoo
alexcioba
Posted: Jun 15 2004, 01:24 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 2

Si eu sint pe Softpedia, ma cheama acolo "cumva".
Dar gindeste-te ca Softpedia e un forum general cu un capitol de Mac,
pe cind cele enumerate de mine in topic se refera numai la mac.
PMYahoo
dacu'Burebista
  Posted: Jun 15 2004, 03:49 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

si tot nu inteleg ce vrei sa spui...

sunt multi useri de mac care nu au acces la computere

sunt multi useri de mac in romania care nu stiu de unde sa ia programe

nu este o revista de mac in limba romana

si ce daca la unguri e o comunitate mai mare? - cindva va fi si la noi (sper)
PMICQYahoo
Cattus Dacicus
Posted: Jun 29 2004, 10:34 AM
Quote Post

Member
**

Member No.: 44

Szia,

Beszelünk magyarul...
Pai asa o fi in Ungaria, numai ca acolo pare a fi o politica spe coagularea mac-userilor in jurul unor site-uri. Eu ma chinui de vreo doi ani s-o convign pe dna Popeneciu si pe dl cu nume bulgaresc de la Iris ca pe site-urile lor ar trebui adaugat ceva gen MUG RO, degeaba.
Eu unul am romanizat ce am putut, pe gratis: Mellel are suport romanesc integral, am creat claviaturi standard si specializate pt romana si US, de tip US Extended....
Mai departe, nu stiu.
Cazul Ungariei este similar cu cel din Cehia si Polonia, nu mai zic Rusia, care sunt de-a dreptul seriosi.

Mai vedem, mai vorbim,

Sorin
PM
Beavix
Posted: Jul 3 2004, 11:01 AM
Quote Post

Member
**

Member No.: 14

Problema e ca la noi implicarea firmelor care comercializeaza Mac-uri in activitati de promovare a produselor Apple si incurajare a comunitatilor de useri este ZERO. Imi aduc aminte ca prin '91 cand eram student in Iasi, pe toate autobuzele si taxiurile din oras era o singura reclama: Apple ("The power to be your best" impreuna cu marul colorat de pe vremea aia). Ieri am gasit prin casa niste reviste Byte si PC WORLD (romanesti) din 94-95: am descoperit cu uimire articolele despre aparitia lui System 7.1.2 in limba romana si despre noul Power Macintosh 9500... si la TV erau reclame pentru Apple.

Ce promovare s-a facut la lansarea OS X sau a G5-ului? Un articol in Chip si atat? Cum poti sa-ti largesti baza de clienti daca nu iesi cu o campanie publicitara, ceva acolo... macar eMac-ul putea fi promovat ca e mai accesibil... sau macar iPod-ul... numai sa aminteasca de APPLE...

Si BMW-urile sunt prea scumpe pentru romanul de rand si dealerii tot fac campanii publicitare... i-ati vazut pe fotbalisti romani cum umbla toti prin cantonamente cu Sony Vaio si HP-uri? Sa nu-mi ziceti ca nu au bani de PowerBook-uri... insa nu au auzit de ele ca sa le cumpere.

L-am vazut pe Marius Tuca tot anul la emisiunea lui cum se afisa cu un laptop HP... de ce nu s-au gandit cei de la MacGallery (de exemplu) sa-i propuna lui Tuca sa-i bage in fata un PowerBook? Deh, se pare ca unii (HP) muncesc mai mult ca sa atraga clientii in timp ce altii se bazeaza pe adaosuri comerciale grase... pana cand procentul de useri Mac in RO va scadea la 0,0000001% iar firmele care lucreaza pe Mac vor trece pe Longhorn... sau cum se va chema urmatorul Windoze.

(Nu stiu daca l-ati vazut pe Lucian Mandrutza in reportajele cu sondajele electorale de la CURS - avea la el un PowerBook... biggrin.gif )

Pun pariu ca majoritatea utilizatorilor de calculatoare de la noi nici nu au auzit de produsele Apple, daramite sa-si mai puna problema sa cumpere... si e normal ca in loc sa dai 3000 euro pe un calculator despre care nu stii nimic, dai 300 pe un PC asamblat acasa... si atunci de unde sa ai comunitati de utilizatori Mac in Romania?
PM
Cattus Dacicus
Posted: Jul 5 2004, 11:29 AM
Quote Post

Member
**

Salut,

Absolut de acord cu discutiile despre promovarea Apple in Romania. Dna Popeneciu zice ca nici ea nu pricepe nimic din politica Apple in Romania, ca atare ma retrag din comentarii.
Daca ar fi sa-mi folosesc, totusi, dramul de logica de aici, de va fi vreo logica, mesajul lui Apple este cam asa: noi va oferim cele mai bune produse, este treaba voastra cum le vindeti, cum le promovati si daca le promovati.
Ca sa nu ne simtim chiar idioti, Ori Redler, Israel, unul dintre creatorii aplicatiei Mellel, pe care cu onor am localizat-o in romana, mi-a spus ca nici el nu pricepe nimic din politica Apple in Israel, ca atae pare a fi simetrie.
Nu stiu daca asta lamureste ceva....
PM
Beavix
Posted: Jul 6 2004, 10:50 PM
Quote Post

Member
**

Member No.: 14

Acu nu stiu care e relatia intre Apple USA si dealerii din RO... parerea mea este ca dealerii ar trebui sa se implice mai mult, nu sa-l astepte eventual pe Steve Jobs sa vina in Romania pentru a populariza Mac-urile... unsure.gif dar astea-s deja detalii de business pe care nu le stiu eu...

Cert este ca se poate face mult mai mult si cred ca s-ar putea ajunge si la noi la un procent Mac apropiat de cel din afara.

PM
Cattus Dacicus
  Posted: Jul 6 2004, 11:21 PM
Quote Post

Member
**

Daca ar fi sa ma lan sez in afaceri hardware-software, la varsta mea de 48 ani impliniti, pai de Mac si de Linux m-as apuca.
Evident ca e o hiba de marketing, habar n-am daca e cineva vinovat si daca a stabili ceva vinovatii se rezolva ceva.
MAC OS X e evident cel mai bun in procesare de text, DTP, grafica, montaje video-film, poate si in altele unde nu ma pricep. Cred ca, pana la urma, e vorba de bani. Mac-urile sunt mai scumpe. Punct. Ca sa faci macurile un produs popular, nicedecum sa ajungi la un procent de circa 50 % cum e in Japonia, trebuie ceva promotie, deci PR in materie de soft-hard are specificul sau.
Deci, nu stiu, chiar nu stiu.
Azi am fost bucuros sa constat ca SuSE 9.1 Peersonal merge frumos pe un amarat de PC de la facultate, nu car fi peste MAC OS X, dar pare a fi utilizabil, pe bune. Un Darwin+Aqua pt intel pc ar fi lovitura cea mare, la care - pare-se - Apple ar lucra.
PM

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll