Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Migrare - Experiente, OSX pe masini vechi
alexandru.popescu
Posted: Oct 21 2004, 11:50 AM
Quote Post

Member
**

Group: Members
Member No.: 78

Am deschis acest topic pentru toti care au masini vechi si vor sa incerce OSX sau care deja au instalat OSX si vor sa ne impartaseasca experientele.
Experienta mea:
Detin un power macintosh 7300 la 200 Mhz, hard de 2GB, video 2Mb
Am facut un mic upgrade - o placa USB si de la 64 de mega ram la 128.
Cu ajutorul unui utilitar (XPostFacto - UtilityX) am instalat peste 9.2.2 (nici 9.2 nu este suportat de old world - se poate instala cu ajutorul unui alt utilitar OS9Helper - cresterea ca performanta si fiabilitate este evidenta fata de 9) OSX 10.1.4
Problema cea mai mare era evident viteza de reactie a sistemului, desi procesorul e powerpc cu o generatie mai vechi decit G3, asta pe linga limitarea de 2gb a discului smile.gif
Am marit viteza prin:
1. setarea de prioritati pentru procesele care ma interesau (finder, terminal, etc)
- se poate face ori "de mina" ori cu ajutorul unui utilitar Process Wizard
2. renuntarea la procese care nu folosesc la nimic (gen iTunes Help? - mare mincator de memorie iTunes!!)
3. setari de sistem cum ar fi: Updates - off, FileSharing - off, QuickTime updates - off
4. renuntarea la multiuser - folosirea userului root
5. renuntarea la multilanguage si stergerea fisierelor aferente - utilitar Monolingual
6. incarcarea a mai putine extensii si fonturi (cine are nevoie de extensie pentru placa cu procesor x86?? - mai sint multe nefolositoare! - de exemplu poti sa scoti extensia pentru placile Ati daca folosesti Geforce sau viceversa)
7. optimizarea folosirii memoriei pentru afisarea ferestrelor - utilitar WinCompressX
8. partea cea mai dificila - partea de interfata
am reusit doar cu ajutorul unor utilitarea :
- scoaterea drop shadowului de la ferestre - ShadowKiller
- eliminarea efectului de dreptunghi si folosirea unui font fara antialias - parca cu TinkerTool
- scoaterea antialiasului de la fonturi - System Preferences
- alegerea efectului de Scale in loc de Genie pentru dock si renuntarea la animatii si magnify - de altfel singurele modificari pe care le-am putut aduce dock-ului
- renuntarea la transparente prin inlocuirea temei Aqua cu una mai "plata"

Cam atit. Acum se misca bine ... cam ca un linux cu KDE sau Enlightment wink.gif
Inca n-am intrat in init.d
"Mincatori" de memorie: Internet Explorer (unde pune microsoft mina nu-ti mai ajunge calculatorul), iTunes (totusi e facut de Apple !?!), Microsoft Office .....
Caut: un bash pentru OSX 10.1.4, thema Grey Aqua ... daca are cineva, va multumesc.
Aaa...am mai atasat si un screenshot.

Attached File ( Number of downloads: 15 )
Attached File  screenshot.tiff
PM
adim
Posted: Oct 21 2004, 03:32 PM
Quote Post

Advanced Member

Group: Admin
Member No.: 34

chiar ca este interesant si bine de incercat
PM
shadow
Posted: Oct 22 2004, 12:12 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 80

wow, remarcabil ce ai facut pana acum cu un mac care nici nu trebuia sa poata rula OSX. aveam si eu de gand sa fac asta dar am zis sa incerc linux-ul inainte.

despre bash: stiu ca am folosit un pachet pre-compilat (.tgz) de bash pe vremea primelor versiuni de OSX, inainte sa fie inclus standard in sistem. o sa caut linkul sau chiar arhiva daca o mai am pe undeva.

mult succes in continuare!
PM
alexandru.popescu
Posted: Oct 22 2004, 01:50 PM
Quote Post

Member
**

nu mai cautati bash-ul. am gasit un pkg pentru 10.1 si merge ok.
cit despre linux ... il tot "incerc" de prin '94-'95 cind mi-am cumparat prima distributie Yggdrasil Plug and Play (~20$) .. win95 nu aparuse inca - nu mai folosesc distributia asta smile.gif.. dar daca e cineva interesat pot face o copie (merge pe 386SX cu sau fara coprocesor matematic, 4 mb ram, 20mega hard) smile.gif. Prin '97 am descoperit next-ul. mai am si acum 3.0, 3.3 si openstep 4.0 (enterprise de NT) si 4.2 (sistemul) - toate pentru x86.
off-topic: tot despre mini-hardware, ma laud si eu cu realizarile unui prieten cu care mi-am 'distrus' 4 ani de liceu si inca vreo 2-3 de facultate. Produsul este "hot" - o placa de retea ce face parte dintr-un proiect de webcam IP, deocamdata raspunde la ping, are implemetat in 8k o particica de TCP ... etc
vezi pozele:

Attached Image
Attached Image
PM
alexandru.popescu
Posted: Oct 22 2004, 01:51 PM
Quote Post

Member
**

poza 2

Attached Image
Attached Image
PM
just a bird
  Posted: Oct 23 2004, 10:57 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 64

Formidabil smile.gif

Pozele atasate de tine imi aduc si mie aminte de perioada in care inca nu aveam calculator si stateam doar cu pistolul de lipit in mana.

Eu sunt interesat de evolutia viitoare a proiectului vostru.

Mult succes (a se citii: rabdare, timp si curiozitate).

Numai bine,
Paul
PMUsers Website

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll