Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Design de site, e nevoie de schimbare
shadow
  Posted: Oct 17 2004, 09:00 PM
Quote Post

Advanced Member

Group: Members
Member No.: 80

De ceva timp exista o discutie despre site-ul comunitatii. Parerea generala este ca in forma actuala (macuser.go.ro) site-ul nu este teribil de util, in afara de cateva link-uri intr-adevar interesante. Ne trebuie un site unde sa intram in fiecare zi, sa vedem ce se mai intampla. Un centru al comunitatii. Si in acelasi timp un site care sa ne reprezinte, sa spuna cine suntem, ce vrem si ce facem.

Iata alternativa: un site dinamic, updatat in mod constant, in care toata comunitatea pote sa contribuie cu informatie.

Lucrez la un proiect de site (http://82.208.182.80/~alexm/mug) care nu arata grozav, dar are posibilitati in plus. Asezarea in pagina este mai "curata", se pot crea conturi de membru... si partea cea mai importanta, membrii pot pune articole pe site. Despre orice, cat timp are legatura cu mac-urile. Stiri, review-uri, solutii la probleme comune, sau pur si simplu idei de care sa afle si altii. Ce-i lipseste acestui nou site este un design demn de comunitatea care o reprezinta.

Din cate am vazut pe acest forum, majoritatea celor care folosesc mac-uri pe la noi sunt implicati intr-un fel sau altul in grafica. Oameni cu talent si creativitate, nu-i asa? Fac apel la acesti oameni sa vina cu idei de design, cu propuneri, cu schite. Un jpeg care sa reprezinte cum vreti sa arate site-ul. Nu trebuie sa fie perfect, nici finisat, macar o idee generala, ceva cu care sa lucram.

Sa fim creativi, folosim totusi mac-uri!

cheers,
sh
PM
fierarul
Posted: Oct 18 2004, 03:58 PM
Quote Post

Member
**

Member No.: 104

Eu as propune in schimb www.plone.org

Are versiuni pentru Linux si OSX deci puteti sa-l instalati oricum. Si vine default cu o gramada de chestii precum useri, etc.

Desigur, faptul ca este open-source nu strica.

Cat despre aspectul mac, ar fi nevoie de niste jpeg-uri pentru ca sistemul este destul de puternic la configurare in mai multe modalitati (la nivel de plone, sau css, sau la nivel de template-uri, etc).
PM
haris
Posted: Oct 18 2004, 05:57 PM
Quote Post

Member
**

Member No.: 60

in contrast total cu temele pline de animatzii si transparente, i-as da un aspect retro - daca pot zice asa - mai sint unii din voi care au vechituri de mac-uri in stare de functionare, acela este layoutul:

citeva linii, butoane in acel stil. totul limpede si curat. si daca si arhitectura site-ului va fi la fel... atunci va fi cel mai usor de navigat site din lume.

nu mai lucrez pe mac de ani multi dar nu pot uita interfata simpla si aerisita a primelor os-uri.

--------------------
tot binele din lume!
PM
fierarul
Posted: Oct 19 2004, 01:19 PM
Quote Post

Member
**

Atasez un screenshot de Plone instalat si cu niste modificari facute in aproximativ o ora (css) care cred ca arata cat de cat gen mac.

Desigur, nu trebuie sa folositi asta, e doar un demo ca se poate skin-ui destul de usor Plone. La cati graficieni, etc. sunt pe aici cred ca o sa apara imagini si idei mai bune.

Ar fi durat si mai putin daca as fi avut specificatia css la indemana.

Din nou eu zic ca Plone nu ar trebui trecut cu vederea. Cred ca este la ora actuala cel mai laudat cms.

Later edit: Objectis.net ofera hosting plone gratuit si fara reclame.

Attached Image
Attached Image
PM
shadow
Posted: Oct 19 2004, 07:29 PM
Quote Post

Advanced Member

Acum iau plone si il incerc pentru un alt site. Din ce am citit pana acum este potrivit pentru ce avem nevoie. Ramane insa problema de design... Ceva retro ar fi intr-adevar interesant, si un JPEG nu ar strica. Sunt sigur ca Plone e destul de flexibil sa ii punem ce look vrem. Dar nu va inghesuiti cu raspunsurile!
PM
fierarul
Posted: Oct 20 2004, 03:12 PM
Quote Post

Member
**

pentru cine vrea sa se joace, tester.objectis.net
PM
shadow
Posted: Oct 20 2004, 07:58 PM
Quote Post

Advanced Member

Plone e dragut intr-adevar. Este 100% customizabil, desi pentru unele lucruri e nevoie de ceva munca (cel putin munca de research). Dar out-of-the-box face cam tot ce ne trebuie. Pentru inceput putem sa mergem si cu interfata lui standard, desi nu imi place ideea. Se ofera cineva sa il modifice? (paginile sunt facute cu template-uri html si css, foarte usor de modificat).

Are si forum, daca ne place foarte mult putem sa trecem la acela (ca sa nu avem 2 seturi diferite de useri).

Vreo parere de la comisia centrala? daca poll-ul despre nume nu este important, asta ESTE.
PM
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 11:17 AM
Quote Post

Member
**

un nou demo.

Attached Image
Attached Image
PM
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 11:18 AM
Quote Post

Member
**

si

Attached Image
Attached Image
PM
dacu'Burebista
Posted: Oct 21 2004, 12:07 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

ok, cind il punem sus?
PMICQYahoo
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 12:16 PM
Quote Post

Member
**

il puteti vedea deja pe http://tester.objectis.net/

am putea sa ne facem un cont pe objectis.net, ceva de genul macuser, etc. si il mut.

despre forum as zice sa nu-l folosim pe cel de pe plone chiar daca apar duplicate de useri pentru ca pe site-ul "principal" oricum nu e nevoie sa aiba toata lumea user / drept de publicare.

plus ca mi se pare mai sigur.

apropo, pe tester merge meniul de "forum" care redirecteaza spre acest forum.

emi
PM
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 12:40 PM
Quote Post

Member
**

Buna,

Am inceput http://macuser.objectis.net/

Sper sa va placa design-ul. Daca nu, orice ajutor e binevenit.

Nu stiu cate drepturi avem sa folosim logo-ul apple insa fiind un Mac User Group in devenire, s-ar putea sa fie voie. Daca nu avem dreptul, spuneti-mi si o sa inlocuim imaginile ce incalca copyright-ul.

Oricine poate sa-si faca user. Daca doriti sa si publicati intr-o anumita sectiune, anuntati-va si o sa va dau drepturi de admin.

Desigur, rog pe cel care a inceput forum-ul asta sa ma anute ca sa-l fac admin pe acolo :-)

Numai bine.

ps. daca o sa si cumpere cineva domeniu, banuiesc ca se va putea face un forwarding, etc.

PM
haris
Posted: Oct 21 2004, 02:18 PM
Quote Post

Member
**

aha!
e aproape mac, e simplu, incitant totusi da e misto!

chestii care le-asi modifica daca se poate...
1 "romania mac user group" pus linga logo mar si nu peste el.
2 butoanele: cind esti pe sectiune membri crezi ca esti tot pe stiri. in stare pasiva toate ar trebui sa arate sa spunem "regular" (sau cenusiu) si in stare activa "bold" (sau negru) in acest fel poti sti unde esti fare un efort prea mare...

rolleyes.gif

--------------------
tot binele din lume!
PM
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 02:31 PM
Quote Post

Member
**

Legat de logo, nu stiu daca denumirea este "romania mac user group". Cred ca inca se mai discuta asta pe un thread. Asta am pus eu acolo ca sa fie ceva. Intre timp poate o sa mai apara si vre-un logo facut de cineva...

La meniu stiu ca ar trebui sa am 2 poze. Trebuie sa mai lucrez putin la template... si mi-e greu sa tot fac la butonase biggrin.gif

Later edit: meniul ar trebui sa mearga.
PM
adim
Posted: Oct 21 2004, 03:44 PM
Quote Post

Advanced Member

Group: Admin
Member No.: 34

PM
alexcioba
Posted: Oct 21 2004, 05:34 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 2

Titulatura fireasca mi se pare Macintosh User Group Romania.
Nu ai voie sa utilizezi sigla Apple in forma ei initiala. Si legal vorbind pentru orice utilizare a marului iti trebuie aprobare scrisa de la ei.
Inclusiv eu, cind eram dealer, aveam dreptul sa utilizez marul doar deasupra inscriptiei Apple Authorised Reseller, si doar cu un anumit layout.
Nu cred ca logo-ul trebuie sa faca aluzie la mar, denumirea alaturata e suficient de descriptiva.

De asemenea, cred ca ar trebui sa ne impartim in 2 echipe, una cu designul, si alta cu continutul.

Readuc inca odata in discutie, m-as feri sa aleg hosting gratuit pe ici pe colo, tineti minte ce lacrimi am avut toti cind ne-a picat forumul azi vara pentru vreo 2 saptamini. Tot ce este gratuit este as is, si poate disparea la orice ora.
PMYahoo
tudordeleanu
Posted: Oct 21 2004, 05:59 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 30

La design nu exista "echipa". Nu poti face design-ul in echipa, pentru ca apar conflicte si dureaza o vesnicie... Trebuie desemnata o persoana care sa faca designul, si cred ca tot un poll ar rezolva aceasta dilema.

Eu unul ma ofer sa fac designul...

--------------------
"an apple a day keeps windows away"
PMUsers WebsiteYahooMSN
fierarul
Posted: Oct 21 2004, 06:18 PM
Quote Post

Member
**

Am modificat logo-ul si am ales unul din discutia existenta, din care am eliminat marul.

Cat despre hosting eu zic ca pana nu apare cineva care sa plateasca pentru el mi se pare ok varianta cu site pe objectis.net si forum pe getfreeforum.com Acum daca o sa apara vre-un server, va fi usor sa mutam site-ul acolo (si un dns redirect apoi).

Cat despre echipe, nu m-ar deranja sa existe. Mi-ar place sa fac parte din amandoua (desi la design in sensul de grafica pura nu ma prea pricep).
PM
shadow
Posted: Oct 21 2004, 11:45 PM
Quote Post

Advanced Member

Serverul e putin cam incet, insa e un inceput. Problema cu Plone e ca mananca muuulte resurse. Spre deosebire de un site static care merge cam pe orice, la asta se recomanda procesor > 500MHz (deci probabil de la G3/300 in sus wink.gif ) si minim 64MB ram.

Cat de configurabil este objectis.net? Poti sa accesezi interfata de configurare a zope-ului? In orice caz as prefera sa gazduim site-ul pe un server d'al nostru, sa punem si alte servicii pe el (ftp, mail, etc) si poate sa mutam si forum-ul tot acolo. Cu useri separati, probabil ca e mai bine asa.
PM
shadow
Posted: Oct 22 2004, 12:06 AM
Quote Post

Advanced Member

Am post-at in alt thread inainte sa citesc pe asta, iata rezumatul:

objectis.net e gratuit dar merge incet. foarte incet (cel putin pe conexiunea mea astral). si hosting gratuit de zope/plone in alta parte nu stiu daca gasim. si cum spune alex, gratuit=nesigur.

ideal ar fi sa avem propriul server, cu tot ce tine de macuser.ro pe el (si numele de domeniu, dar asta e alta discutie). sunt sigur ca putem gasi o solutie sa finantam 'afacerea'.
PM
vektor12
Posted: Oct 22 2004, 09:00 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 23

1. eu ma ofer sa "finantez" domeniul si hosting-ul pe un an... ce parere aveti de http://web.organic.ro?

--------------------
love as though you have never beeen hurt before...
PMYahoo
haris
Posted: Oct 22 2004, 09:47 AM
Quote Post

Member
**

arata bine!
se misca super!!!!

--------------------
tot binele din lume!
PM
vektor12
Posted: Oct 22 2004, 09:56 AM
Quote Post

Advanced Member

cine? ce? unde? care? cum?

--------------------
PMYahoo
haris
Posted: Oct 22 2004, 10:11 AM
Quote Post

Member
**

nu ai intrebat ce parere avem de http://web.organic.ro?

ti-am raspuns, este adevarat ca ma gindeam si la noua mea colega...

wink.gif

--------------------
tot binele din lume!
PM
vektor12
Posted: Oct 22 2004, 10:18 AM
Quote Post

Advanced Member

eu il postasem pentru oferta de gazduire, nu ca exemplu de site... wink.gif desi este un site frumos!

--------------------
PMYahoo
fierarul
Posted: Oct 22 2004, 10:34 AM
Quote Post

Member
**

Serverul e putin cam incet, insa e un inceput. Problema cu Plone e ca mananca muuulte resurse. Spre deosebire de un site static care merge cam pe orice, la asta se recomanda procesor > 500MHz (deci probabil de la G3/300 in sus  ) si minim 64MB ram.

Cat de configurabil este objectis.net? Poti sa accesezi interfata de configurare a zope-ului? In orice caz as prefera sa gazduim site-ul pe un server d'al nostru, sa punem si alte servicii pe el (ftp, mail, etc) si poate sa mutam si forum-ul tot acolo. Cu useri separati, probabil ca e mai bine asa.

Intr-adevar Plone mananca mai multe resurse pentru ca totul este dinamic. Din asta rezulta si puterea lui. Este foarte usor de configurat. Nu cred ca are cineva atata timp incat sa mai genereze site-uri statice. Nu stiu configuratia minima pentru Mac, probabil ca este prin README pe acolo.

Stiu ca este folosit si pe unele servere ale gnu.org si kde.org deci il mai foloseste lumea. Si banuiesc ca as mai gasi exemple...

Objectis.net ofera acces la ZMI (zope management interface) pentru site. A, si nici nu sunt reclame, etc.

Cat despre hosting, eu sunt total de acord sa existe efectiv o masina a user group-ului. Insa nu vad sa se intample prea curand...

Acum eu doar am propus Plone si am si aratat ca se poate configura sa arate cat de cat bine fara prea mare efort. De asemenea are cam tot ce ati putea spune ca aveti nevoie. Mai mult de atat nu am ce spune...

PM
adim
Posted: Oct 22 2004, 11:11 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 34

Cat despre hosting, eu sunt total de acord sa existe efectiv o masina a user group-ului. Insa nu vad sa se intample prea curand..

eu m-am oferit sa contribui cu un PPC7600 cu 604-132MHZ/32Ram.
este suficient?
PM
fierarul
Posted: Oct 22 2004, 02:12 PM
Quote Post

Member
**

Daca ruleaza MacOS X pe el atunci da. dry.gif

Cat despre cum se simte plone, am dat drepturi de scriere pe Hardware pentru cei care-si facusera useri pe site, adica alexcioba si alexm. Poate mai spun si ei cate ceva...
PM
shadow
Posted: Oct 22 2004, 04:59 PM
Quote Post

Advanced Member

eu m-am oferit sa contribui cu un PPC7600 cu 604-132MHZ/32Ram.
este suficient?
Chiar si fara OS X e bun. Punem linux. Ram-ul e cam sarac, dar ne descurcam... si partea buna cu plone, de care am uitat, e ca poti sa faci cache-ing, deci majoritatea paginilor se incarca la fel de rapid ca unele statice. (singurele care nu se pot cache-ui sunt cele de login si administrare, deci nu e mare problema). Poate fi trecut si prin SSL (adica criptare, sa protejeze parolele), ma joc cu asta la acel 'alt site' pe care incerc plone. pe scurt, plone e o solutie excelenta pentru site-ul nostru.

web.organic.ro nu ofera suport Zope. Pentru cine nu stie, zope nu functioneaza pe un server web obisnuit; este propriul lui server web, cu baza de date si tot ce ii trebuie.

da te rog lui alexm drepturi de scriere la software, acolo se pricepe mai bine si are si ceva de zis. (scuze, vroiam sa fac cont cu 'shadow', dar a intervenit obisnuinta biggrin.gif)
PM
vektor12
Posted: Oct 22 2004, 08:05 PM
Quote Post

Advanced Member

am un PC spare... pana sunt gata altele (in speta MAC), deranjeaza pe cineva daca se va gazdui server-ul de mai sus?

also, are cineva ceva impotriva daca cumpar macuser.ro sau macusers.ro, bineinteles, la alegerea domniilor voastre?

--------------------
PMYahoo
alexcioba
Posted: Oct 24 2004, 01:44 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 2

Am in plan urmatoarele:
sa iau legatura cu MacGallery, ei au un server dedicat OSX pentru ale lor, poate ne lasa sa instalam Plone la ei, si cu asta am rezolvat cu hosting-ul.
sa iau legatura cu IRIS, poate ne sponsorizeaza cu cumpararea domeniului macuser.ro
PMYahoo
vektor12
Posted: Oct 24 2004, 01:57 PM
Quote Post

Advanced Member

ok, asteptam... daca nu, sa imi spui si... se rezolva! smile.gif

--------------------
PMYahoo

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll