Macintosh User Group Romania | Help Search Members Calendar |
Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
cosmin |
Posted: Oct 10 2004, 10:56 PM
|
Newbie Group: Members Posts: 7 Member No.: 103 Joined: 10-October 04 |
Salut la toata lumea. Am observat ca forumul de aici este foarte activ si m-am gandit ca ma puteti ajuta cu pareri in urmatoarea ,,problema": nu am avut niciodata un MAC. Asta nu ar fi o problema in situatia in care produsele MAC nu m-ar atrage atat de mult. Ideea este ca o sa am neaparat nevoie de un laptop intr-un mediu universitar de peste hotare si ma gandeam, printre multele alternative de PC, la un Powerbook de 15" Combo Drive. Acum...intrebarea este daca este destul de puternic pentru a rula ultimile jocuri. Am vazut ca are Ati 9700 cu 64MB si imi da destul de multa incredere. Nu stiu insa cat de mult inseamna ,,1,33GHz PowerPC G4, Velocity Engine, 167MHz system bus" in comparatie cu un PC. Poate ma ajutati cu o comparatie sau asa ceva.
In al doilea rand, se merita sa il iau nou de la reprezentanta sau daca nu, stiti alte solutii? (nou, insa la negru?) Am sa il folosesc pt studentie (teme, net, muzica, filme, jocuri) Se MERITA sau nu fata de un laptop PC? Mersi anticipat pt sugestii si pareri. |
adim |
Posted: Oct 11 2004, 06:44 AM
|
Advanced Member Group: Admin Posts: 171 Member No.: 34 Joined: 7-June 04 |
mertita sa ai un Mac, dar nu te axa numai pe jocuri.
Sistemul este foarte stabil, nu te bat virusii la cap si la hard... gasesti si la mina a doua (mai ieftin ca prin alte locuri) |
dacu'Burebista |
Posted: Oct 11 2004, 11:33 AM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 145 Member No.: 40 Joined: 8-June 04 |
ai vazut ce raspunsuri ai primit pe celalalt forum
cel mai bine sa te interesezi cum este majoritatea in campusul unde vrei sa ajungi, si ce stii tu sa utilizezi mai bine / cit despre baterie, jocuri, programe etc, astea se rezolva usor toate |
cosmin |
Posted: Oct 11 2004, 11:43 AM
|
Newbie Group: Members Posts: 7 Member No.: 103 Joined: 10-October 04 |
dacu'Burebista la ce te referi cum este majoritatea in campus? Daca au pc-uri sau Apple? Cu siguranta ca sunt mai multe pc-uri dar din cate am citit si pe aici si pe net nu e absolut nici o problema configurarea unu MAC intr-o retea de net sau locala cu alte pc-uri. La fel si cu sharing-ul de fisiere, nu?
La capitoul ce stiu sa utilizez mai bine este PC-ul pt ca Mac nu am avut niciodata. Asta insa nu e o probema pt ca invat repede si ma pasioneaza ,,lumea computerelor" La aceste lucruri te refereai sau la care? Mersi. PS. Deci gasesc soft si jocuri pana la urma? NU sunt innebunit dupa jocuri dar cate unul, doua bune si noi nu strica niciodata... |
tudordeleanu |
Posted: Oct 11 2004, 11:58 AM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 176 Member No.: 30 Joined: 7-June 04 |
1. Pentru muzica MAC-ul e o alegere foarte buna
2. La filme n-o sa mai ai batai de cap cu codecurile ca in win 3. Compatibilitatea intre MAC si pc este destul de buna, dar mai exista si probleme 4. Programe de MAC se gasesc; orice gasesti pentru pc gasesti un program care face acelasi lucru si pentru MAC 5. Cu jocurile e mai dificil... putine is nu grozave ( http://www.feralinteractive.com/?language=english ) 6. Sistemul de operare este net superior pc-urilor, in primul rand prin stabilitate 7. Singurul plus al unui pc (din punctul meu de vedere) este pretul mai mic... ATAT SUCCES! -------------------- "an apple a day keeps windows away"
|
vektor12 |
Posted: Oct 11 2004, 12:13 PM
|
Advanced Member Group: Members Posts: 118 Member No.: 23 Joined: 20-May 04 |
eu sunt foarte multumit de cand am facut trecerea... partea "frumoasa" la mine este ca "softuri se gasesc", dar distanta prea mare de ele ma cam incomodeaza, si astfel sunt nevoit sa folosesc si un PC pe de laturi... despre Powerbook-uri, numai de bine (tot cu mici exceptii), sunt stabile, silentiase, super frumoase, de invidiat si... cam scumpe (de capitolul asta nu prea tinem seama pentru ca tu iei in considerare aceasta varianta)!
-------------------- love as though you have never beeen hurt before...
|