Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Iaca articol: Build Your Own G4, macintosh din bucati...
wattster
  Posted: Oct 5 2004, 07:10 PM
Quote Post

Newbie
*

Group: Members
Member No.: 96

salt'are mac users & mac enthusiasts

Am gasit un articol foarte interesant pe tema "Mac facut din componente" , il gasiti la acest link -> http://www.macopz.com/buildamac/index.html

Interesanta abordare, insa cred ca preturile si dificultatile tehnice (gen sursa de PC incompatibila cu Mac motherboard - chestie de conectori, nu stiu si daca de voltaje) cam sperie pe un eventual doritor de mac home made...

Personal, chiar m-ar tenta sa-mi construiesc o astfel de masinarie (nu pt performance&work ci ca family, photo&movies and internet surf computer) insa mai e si dificultatea obtinerii componentelor la noi.

Ma rog... insa ce ziceti de ideile din articol? Cu toate dificulatile de rigoare sa fie asta o cale de a avea un mac, fara a da o caruta de bani pe unitatea gata asamblata (care costa cat costa la noi in .ro)?
PM
just a bird
  Posted: Oct 6 2004, 10:12 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 64

Trebuie sa fi chiar foarte entuziast sa-ti faci un astfel de sistem. Insa risti sa-l defectezi inainte de a-l monta si costul cred ca ar fi mult mai mare decat un sistem seccond-hand care-i Mac de la mama lui.

Daca vrei un sistem Mac pt "family, photo&movies and internet surf computer" iti pot oferi eu un iMac DV. Are DVD, FireWire si iesire VGA (asta daca vrei sa te uiti la un un ecran mai mare decat cel de 15" pe care-l are inclus).

Si toata afacerea te costa doar 330 Euro, fara bataie de cap de unde sa cumperi componente si in plus arata si mai bine decat orice carcasa de PC in care ai inghesui un Mac Home made wink.gif

PMUsers Website
vektor12
Posted: Oct 6 2004, 11:41 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 23

daca as avea bani, azi l-as lua...

--------------------
love as though you have never beeen hurt before...
PMYahoo
wattster
Posted: Oct 6 2004, 05:07 PM
Quote Post

Newbie
*

Member No.: 96

thnx just a bird, probabil ca as fi fost interesat daca dipuneam de fonduri smile.gif
but, let's stay on topic ...

mai stiti si alte cazuri de self-made macs precum cel de mai sus ?

Am gasit un pasionat care si-a inghestuit vechiul iMac intr-o microcarcasa G5-like ... cred ca a dispus de o rabdare imensa biggrin.gif -> http://www.applefritter.com/node/view/2241

PM
just a bird
  Posted: Oct 6 2004, 09:26 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 64

Am mai vazut undeva o pagina cu un tip care a inghesuit o placa de iMac intr-o carcasa ATX si apoi a folosit sistemul respectiv pe post de server web.

Am gasit si o pagina cu nishte tipi care au construit un comuter cu G5, insa au avut cam mult de lucru, dar se pare ca-s foarte incantati de rezultat wink.gif

Si eu as fi incantat daca as fi in locul lor laugh.gif

Computer "self made" cu G5
PMUsers Website
shadow
Posted: Oct 6 2004, 10:43 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 80

Thread-ul asta imi da idei... pana ieri planuiam sa-mi fac un upgrade la pc-ul meu de acasa. Acum ma gandesc serios sa il transform intr-un mac. Se gasesc pe ebay logic board-uri de g3, g4, si unii chiar trimit worldwide. Probabil ca nu e prea ieftin, dar... merita macar o informare. Poate de pe ebay din UK.

Multumesc pentru idei smile.gif

Daca iese ceva va tin la curent.

cheers,
sh

ps: iMac-ul DV e tentant, dar eu sper sa obtin un g4 dintr-un power mac, si sa ies si mai ieftin happy.gif
PM

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll