Macintosh User Group Romania | Help Search Members Calendar |
Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
Cattus Dacicus |
Posted: Oct 5 2004, 12:42 PM
|
Member Group: Members Posts: 24 Member No.: 44 Joined: 14-June 04 |
Salut,
Va propun o tema exclusiva privind problemele limbii romane: - standard (1998, revizuit 2004 de Comitetul Roman de Standardizare, cu punctul de vedere al Academiei) - care cuprinde atat localizarea pe taste a caracterelor obligatorii, cat si a celor recomandate (tastele moarte); - compatibilitate MAC OS 7-9 – MAC OS X; - compatibilitate cross-platform Mac-Win-Lin; traducerea unor aplicatii in limba romana (Mellel l-am facut eu, si il voi actualiza; mai este Gimp, partial; tuxPaint, cu encoding MacRomanian, deci se afiseaza prost), - dictionare (cum intreba cineva; stiati ca exista DEX electronic: dexonline.ro, de aici poate pleca oricand un dictionar in adevaratul sens al vorbelor, cum e cel Magyar-Angol szótár); - localizarea sistemului de operare; Romanian check-spelling - DTP si problemele ridicate de limba romana; - texte multi-script, in care romana se foloseste impreuna cu, sa zicem, chineza, araba sau rusa, sau toate la un loc. As propune ADMINISTRATORULUI sa puna asta pe Welcome page; este mai important, realist vorbind, decat Iris, Apple Centre etc. (in context, baietii de la Transilvae Grup sunt chiar simpatici, ce aveti cu ei?); critica (dura) la adresa lui Iris si a lui Apple Center o aprob (desi Dora e chiar simpatica, ca si bulgarul ala cu zambet tont de la Iris, cica ar fi responsabil de zona - adica ce are un bulgar superior fata de un valah? ma refer la mac issues, desigur, altfel n-am nimic cu bulgarii, se intelege de la sine. |