Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> IMPORTANT
tudordeleanu
  Posted: Aug 27 2004, 11:46 AM
Quote Post

Advanced Member

Group: Members
Member No.: 30

Inca odata apelez la voi sa ma ajutati, sa veniti cu idei pentru imbunatatirea site-ului www.macuser.go.ro !!!

daca veniti cu o critica, pt ca ceva nu va place, veniti si cu ideea de a schimba problema !

VA ASTEPT...

--------------------
"an apple a day keeps windows away"
PMUsers WebsiteYahooMSN
shadow
Posted: Aug 27 2004, 07:43 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 80

In primul rand site-ul are foarte putin continut relevant din punctul de vedere al comunitatii de useri mac din Romania. Este practic un rezumat al site-ului www.apple.com, ceea ce este inutil.

Mi-ar placea sa vad pe prima pagina ultimele stiri legate de mac-uri (atat in romania cat si in afara), o pagina de tips/walkthroughs (in genul www.linux.ro - aici ar merge de exemplu un articol bine informat despre fonturi RO), o pagina de preturi (comparate de la diverse firme) ale produselor legate de mac care se gasesc la noi... Poate chiar o pagina de articole publicate de diverse persoane, gen success stories (de la noi, nu de la apple.com) sau comparatii intre diverse produse (de ex. photoshop pe mac vs pc).

Design-ul sufera si el imbunatatiri, dar asta e alta poveste. Cum am mai spus, daca e cazul, ma ofer sa fac eu design-ul (contra unui link in coltul paginii cool.gif)

Ah si era sa uit, lipseste un link catre forum, eu inca nu stiu cum l-am gasit.

Si pentru reclame, poate ar trebui contactate firmele de profil de la noi, cred ca ar fi interesate sa isi faca reclama pe un astfel de site. Poate strangem niste bani de un domeniu .ro wink.gif
PM
shadow
Posted: Sep 9 2004, 10:27 PM
Quote Post

Advanced Member

am niste timp liber saptamana viitoare, sa fac o incercare de site nou pentru macuser.go.ro?
PM
vektor12
Posted: Sep 13 2004, 10:46 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 23

well, nu strica niciodata...

--------------------
love as though you have never beeen hurt before...
PMYahoo
just a bird
Posted: Sep 23 2004, 09:44 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 64

E laudabila intentia celor de la Inavizion ca au creat site-ul.

Pacat ca nu se gaseste un designer care sa faca ceva dezinteresat pentru acest site.

Sunt curios ce ni se pregateste din "umbra" wink.gif

Numai bine.

PMUsers Website
vektor12
Posted: Sep 24 2004, 04:47 PM
Quote Post

Advanced Member

cum adica "dezinteresat"??? nici semnatura sa nu i-o primim??? biggrin.gif

--------------------
PMYahoo
shadow
Posted: Sep 24 2004, 06:38 PM
Quote Post

Advanced Member

Am promis, am amanat, am amanat mai departe, dar pana la urma am facut ceva. Un meniu. Ce parere aveti?
link: http://82.208.182.80/~alexm/mug/

Asta ar veni pe toate paginile. Tot ce vine mai jos este in mare parte text normal, depinde evident de fiecare pagina. Poate niste separatoare/liste de linkuri in stil aqua, daca pagina respectiva are nevoie.

Pareri? insulte? unsure.gif

Daca va place mai lucrez la el, mai e destul de facut.
PM
adim
Posted: Sep 24 2004, 07:23 PM
Quote Post

Advanced Member

Group: Admin
Member No.: 34

as sugera putin mai lat si ingust aprox 800x85 pixeli

atasez dimensiunea dar tu pastreaza proportiile

Va arata ca iTunes

Attached Image
Attached Image
PM
shadow
Posted: Sep 24 2004, 11:46 PM
Quote Post

Advanced Member

Am pus o versiune modificata.
Mai lat nu vreau sa-l fac, altfel nu mai incape in 800x600 (care oricum este dimensiunea obisnuita a unei ferestre de browsing, cel putin la mine). Mai ingust e greu, am lasat anumite distante fata de margini, altfel nu mai arata aqua-like. Poate cu o sigla mai mica...

Apropos de sigla, am vazut un thread mai vechi pe tema asta... s-a ajuns la vreo concluzie? Ar fi frumos sa apara o sigla "oficiala" pe site. rolleyes.gif

Acum, sa trecem la continut... ar fi frumos sa pot sa folosesc niste server-side scripting, de exemplu la 'stiri' si 'tips&tricks', dar daca site-ul va fi gazduit in continuare pe go.ro nu o sa mearga.
Daca vrem un site dinamic, informativ, updatat, alternativa este modificarea manuala a paginilor. Nu e o idee buna. sad.gif

Astept in continuare pareri, sugestii, si ce o mai fi.

cheers,
sh
PM
just a bird
Posted: Sep 26 2004, 08:21 AM
Quote Post

Advanced Member

Salut,

Parerea mea este ca latimea trebuie sa fie ceva mai putin de 800 pixeli. Si asta pentru a evita prezenta scrolului orizontal atunci cand unul din vizitatori ar folosi o rezolutie de 800/600.

De ce mai putin de 800?
Din cei 800 de pixeli trebuie scazuta latimea scrolului vertical, iar pentru ca unii vizitatori ar putea folosi Internet Explorer pt Mac, mai trebuie scazuta si latimea tollbarului din stanga.

Potrivit rationamentului de mai sus, latimea imaginilor prezente in site n-ar trebui sa depaseasca 760 pixeli.

Legat de realizarea site-ul MUGRO, eu cred ca ar trebui sa se nasca printr-un efort colectiv.

In privinta tagurilor {designed by} sau {created by} eu sunt destul de rezervat. Atata timp cat "creatia" nu este ceva original si incearca sa copieze un anumit stil grafic, consider prezenta acestor taguri ne-la-locul-lor. Si apoi ma uit pe tot felul de produse create de diverse case mari de design si nu gasesc semnatura lor pe acele produse, si ma intreb de ce? Poate sunt modesti cool.gif

Numai bine,
Paul
PMUsers Website
vektor12
Posted: Sep 27 2004, 10:16 AM
Quote Post

Advanced Member

rezolutia optima pentru o fereastra ar fi de 750x450. bine, pentru lungime nu conteaza foarte mult, depinde de informatia care o sa apara acolo...

pentru restul, sunt de acord cu paul.

de asemenea, eu as prefera un design original, care sa nu aiba legatura cu modul grafic al apple... iar designul sa fie unitar, sa reprezinte imaginea grupului, in speta sa exista o "corporate identity"...

--------------------
PMYahoo
shadow
Posted: Sep 27 2004, 10:51 PM
Quote Post

Advanced Member

Am mai lucrat la design si am publicat modificarile.

Sunt doua variante, prima pastreaza meniul si adauga ferestre stil panel pentru stiri, iar a doua este complet diferita. Personal prefer pe a doua. Mai e de lucru la header (logo-ul si meniul din dreapta sus) si la zona de diverse (articole recente, reclame?) din dreapta. A doua pagina are probleme in explorer, care are probleme cu CSS-urile... deh, microsoft. d'aia ne place noua macul wink.gif

Cat despre continut, aceata trebuie sa vina dintr-un efort colectiv intr-adevar. Ar fi bine sa se ocupe cineva (1, poate 2 persoane) de urmarit noutati relevante si de post-at stiri pe site. Avem nevoie de contributii de genul articole, pareri, sfaturi, prezentari, etc din partea comunitatii; in linii mari am facut un meniu (in stanga) unde s-ar putea incadra acestea.

Ramane problema gazduirii; cel mai bine ar fi un site care suporta scripting (adica nu go.ro, din cate stiu). Propun as.ro, ofera 50mb si suport php/mysql.

cheers,
sh
PM
valibuga
Posted: Sep 28 2004, 10:15 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 35

se voteaza? biggrin.gif daca da, eu zic varianta 2
PMYahoo
just a bird
  Posted: Sep 28 2004, 10:37 PM
Quote Post

Advanced Member

Shadow nu vreau sa te supar, insa parerea mea este ca ceea ce este acum online la adresa:
http://macuser.go.ro arata mai bine decat propunerile facute de tine.

Asadar daca ar fi sa alegem intre 1 si 2, eu as alege 0.

Numai bine,
Paul
PMUsers Website
tudordeleanu
Posted: Sep 28 2004, 11:32 PM
Quote Post

Advanced Member

Eu va propun sa fiti mai putin simandicosi, si decat sa va chinuiti cu design-ul, care nu face de fapt doi bani la un MUG, sa veniti cu idei de CONTINUT, pt. ca asta ar fi important...

--------------------
PMUsers WebsiteYahooMSN
adim
Posted: Sep 29 2004, 07:15 AM
Quote Post

Advanced Member

bine tudore...

la designul tau am de obiectat careul mare si spatiul pentru text - sunt prea strinse asa ca ar fi bine sa combinam cele doua: a ta cu shadow2. Acolo este bine faptul ca textul poate sa curga in jos si designul este mai usor.

Sugerez un design mai usor (clasic) fara atitea umbre si efecte pe text
PM
macmanro
Posted: Sep 29 2004, 08:04 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 89

QUOTE (tudordeleanu @ Sep 28 2004, 11:32 PM)
Eu va propun sa fiti mai putin simandicosi, si decat sa va chinuiti cu design-ul, care nu face de fapt doi bani la un MUG, sa veniti cu idei de CONTINUT, pt. ca asta ar fi important...

eu zic ca e bine sa fie ceva. important e ca exista. restul... design si continut... pe parcurs. in primul rand, apple user group romania, cred ca trebuie sa sprijine utilizatorii, indiferent daca este sau nu o chestie oficiala. adica: o structura cat mai simpla si prietenoasa. sunt useri care nu stiu anumite lucruri pe un mac. dar sunt si useri experimentati. acum doi ani intamplator am primit de la cineva o revista, MacINFO... si am zis "wowww... exista asa ceva la noi?". aceeasi reactie cand am auzit de MUG. din cate vad eu... lucrurile sunt destul de avansate si mai toata lumea de aici are acelasi numitor comun. indiferent daca este de acord cu asta sau nu, indiferent daca ii place sau nu, pentru ca este ceva care TREBUIA SA FIE. si acum revin la ce am zis mai sus: ESTE BINE CA EXISTA. uite cateva idei de continut: eu de exemplu, as vrea sa gasesc solutii la unele probleme care se ivesc pe un mac (cativa dintre cei care sunt aici, trebuie sa fie mai experimentati decat toti ceilalti... si sa-i sustina), sunt probleme de configurare la sistem, sunt probleme de soft si asa mai departe. iti spun un lucru: in momentul in care am trecut de pe un g3 cu os 8.6 pe g4 cu os 10.1.5... am pierdut o saptamana la configurare. ca intre timp am vazut cat de mult mi-a folosit sa invat de unul singur... (8 ani de utilizare adica si de intretinere si de optimizare si multe altele...) asta este alta problema. dar poate ca in situatia mea, au fost si altii sau poate ca SUNT si altii. imi era mult mai usor atunci, daca exista un apple user group romania. asta trebuie sa gasesti aici. sau, repet, asta as vrea eu sa gasesc aici si in directia asta sper sa se indrepte lucrurile. ramane de vazut... si inca un lucru, o curiozitate: cine se afla in spatele acestui grup? cine l-a infiintat?
PMUsers WebsiteYahooMSN
Stefanel
Posted: Sep 29 2004, 08:26 AM
Quote Post

Member
**

Member No.: 79

QUOTE (macmanro @ Sep 29 2004, 08:04 AM)
si inca un lucru, o curiozitate: cine se afla in spatele acestui grup? cine l-a infiintat?

Buna intrebare... biggrin.gif ... eu cred ca masoneria.. biggrin.gif
PM
shadow
Posted: Sep 29 2004, 08:45 AM
Quote Post

Advanced Member

Shadow nu vreau sa te supar, insa parerea mea este ca ceea ce este acum online la adresa: http://macuser.go.ro arata mai bine decat propunerile facute de tine.

Nici o suparare. Sunt sigur ca Tudor a muncit mai mult la site-ul acela decat mine. Eu m-am concentrat mai mult pe aranjarea in pagina, adica ceea ce mi s-a parut ca nu e bine la site-ul actual.

bine tudore...

la designul tau am de obiectat careul mare si spatiul pentru text - sunt prea strinse asa ca ar fi bine sa combinam cele doua: a ta cu shadow2.

Spneti-mi ce va place la macuser.go.ro si lipseste la varianta 2 a mea. Design-ul e in lucru si sunt deschis la sugestii.

Sa discutam putin si despre organizarea continutului. Ce parere aveti de meniu? Lipseste ceva? E ceva in plus?

Ramane problema gazduirii. As vrea sa rezolvam cat mai repede asta, sa putem sa adaugam acel mult-dorit continut (vreau sa fac cateva pagini PHP pentru contribuitii din partea comunitatii). Daca nu aveti nimic impotriva, maine o sa fac un cont la as.ro, sa zicem 'macuser' daca e liber.

Tocmai mi-a venit o idee... cum vi s-ar parea un site in stil wiki? Nu stiu daca e cel mai bun lucru pentru organizarea informatiei care o vrem pe site, dar e o idee...
PM
tudordeleanu
Posted: Sep 29 2004, 09:26 AM
Quote Post

Advanced Member

Revin la ceea ce am spus mai devreme.

In loc sa va chinuiti atat cu designul, ajutati-ma sa imbunatatesc continutul, care sunt de acord ca e slab.

Adim ohmy.gif sa ma simplific designul
Restul: Ganditi-va ca e usor de vorit, dar greu de facut. Mai ales de intretinut. Avand in vedere ca cel care face adaugari la site, are si o casa de tinut, nu poatre sa se ocupe zilnic de asta

Trebuie luat in consideratie ca nu pot fi trecute stiri si informatii de genul pe site; asta ar presupune cautari upload-uri zilnice, ceea ce cred ca nu are nimeni timp sa faca

Cam atat....

--------------------
PMUsers WebsiteYahooMSN
tudordeleanu
Posted: Sep 29 2004, 09:26 AM
Quote Post

Advanced Member

PS: Oricum, ma bucur ca in sfarsit lumea se implica...

--------------------
PMUsers WebsiteYahooMSN
shadow
Posted: Sep 29 2004, 10:38 AM
Quote Post

Advanced Member

QUOTE (tudordeleanu @ Sep 29 2004, 10:26 AM)
In loc sa va chinuiti atat cu designul, ajutati-ma sa imbunatatesc continutul, care sunt de acord ca e slab.

Adim ohmy.gif sa ma simplific designul
Restul: Ganditi-va ca e usor de vorit, dar greu de facut. Mai ales de intretinut. Avand in vedere ca cel care face adaugari la site, are si o casa de tinut, nu poatre sa se ocupe zilnic de asta

Trebuie luat in consideratie ca nu pot fi trecute stiri si informatii de genul pe site; asta ar presupune cautari upload-uri zilnice, ceea ce cred ca nu are nimeni timp sa faca

Tin sa te contrazic. Design-ul este important, un site cu navigare incomoda va fi ocolit.

Despre continut, au tot fost propuneri, ce ne trebuie e o metoda sa avem acel continut pe site. Eu zic ca pagini de upload, poate PHP, ar fi solutia. Sunt de acord ca nu e usor pentru cineva sa se ocupe de sectiunea de stiri... Dar, iata ce propun:

Sa existe conturi de user-i pe site, asemenea celor de pe forum. User-ii pot upload-a continut (acela despre care tot zicem ca lipseste), si exista un numar de administratori care hotarasc cat din acel continut ajunte pe site efectiv (asta pentru a evita spam).

In acel continut upload-at o sa intre si o categorie de stiri, cu multi useri sigur o sa apara repede stirile. Administratorii trebuie doar sa apese pe un buton pt ca acele stiri sa apara pe prima pagina.

In acest fel se imparte sarcina de administrare, si cel care face adaugari la site poate sa isi tina si casa smile.gif
PM
vektor12
Posted: Sep 29 2004, 05:15 PM
Quote Post

Advanced Member

1. pentru cel putin 2 luni de acum inainte, ma pot ocupa de update in fiecare zi (cu conditia sa mi se spuna cum, nu prea am experiente de content management, dar atat timp cat va exista o procedura, nu vad nici o problema)

2. pentru gazduire, propun web.organic.ro. nu stiu cum sta d.p.d.v. al ofertei, insa este un site care mie imi place... din toate punctele de vedere (design, accesibilitate, usability). fara a avea nici o legatura cu compania care are site-ul de mai sus, ma ofer sa subventionez gazduirea pentru un an.

3. atat design-ul, cat si continutul conteaza...

4. din cate stiu, ideea unui Macintosh User Group Ro i-a apartinut lui Alex Cioba (sper sa nu vorbesc prostii).

5. fara suparare, design-urile propuse la ora actuala nu "merg", nu spun nimic. as vrea sa mai cautam... pentru cine se incumeta in continuare, as vrea sa citeasca cate ceva despre "corporate identity". doar pentru ca suntem la inceput, nu trebuie sa ne multumim cu putin...

ar mai fi de adaugat, dar nu imi vin toate in minte acum...

--------------------
PMYahoo
dacu'Burebista
  Posted: Sep 29 2004, 07:00 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

si adauga un link la acest forum laugh.gif
PMICQYahoo
shadow
Posted: Sep 30 2004, 12:17 AM
Quote Post

Advanced Member

Am facut niste modificari la layout si am trecut la pagini dinamice. Lista de 'news' e luata acum dintr-o baza de date, in curand fac si pagina de upload.

Cat despre design, sunt de acord ca nu ar fi rau sa avem ceva mai sofisticat. Pe moment insa cred ca un design functional si decent e acceptabil.

Sa trecem la partea de "continut". Ce ati schimba in meniul propus? Ma refer atat la linkurile de sus cat si la cele din stanga. Apropos, link-ul catre forum functioneaza. wink.gif

Daca web.organic.ro ofera suport PHP/Perl + MySQL, eu sunt multumit. smile.gif
PM
olandezu'
Posted: Oct 4 2004, 11:04 AM
Quote Post

Newbie
*

Member No.: 94

desi e cam lipsit de continut (sper ca acest lucru sa se schimbe in viitorul apropiat; nu vreau sa gasesc pe un MUG ceea ce gasesc si pe site-ul apple), http://www.macuser.go.ro arata acceptabil comparativ cu MUG-urile din alte parti. DAR sa va tineti de treaba, mai e drum lung...
PM
vektor12
Posted: Oct 5 2004, 12:35 PM
Quote Post

Advanced Member

unde s-a mai ajuns cu site-ul??? de curiozitate, cati dintre membrii forumului sunt designeri??? nu gasim pe cineva sa facem si noi un site frumos, cu care sa ne "falim" si sa ni se "falfaie"??? wink.gif

--------------------
PMYahoo
shadow
Posted: Oct 5 2004, 09:39 PM
Quote Post

Advanced Member

Site-ul progreseaza incet dar sigur. Problema e ca nu prea am timp. Ultima versiune este, tot timpul, la http://82.208.182.80/~alemx/mug/. Acum lucrez la sectiunea de stiri.

de curiozitate, cati dintre membrii forumului sunt designeri??? nu gasim pe cineva sa facem si noi un site frumos, cu care sa ne "falim" si sa ni se "falfaie"??? wink.gif

Nu m-as numara printre designerii de care intrebi, sunt mai degraba amator in ale graficii. Calitatile mele inclina spre programare. smile.gif Sunt de acord ca ne trebuie un designer.

Dar de o saptamana incoace nu a mai zis nimeni nimic despre continut... care la urma urmei este motivul pentru care facem acest site. Veniti cu idei oameni buni, sa fie un produs al comunitatii!
PM
tudordeleanu
Posted: Oct 6 2004, 12:56 AM
Quote Post

Advanced Member

shadow
tu faci ceva care nu prea isi are rostul. vii si faci exact ce am facut eu cu 2 luni in urma.

eu zic sa lasi deoparte designul, pentru ca oricum nu prea "merge", si sa ma cauti sa imbunatatim continutul mug-ului deja existent. daca tot ai timp, cauta-ma si ajuta-ma, pentru ca ceea ce faci tu acum e total neproductiv. designul existent, cu anumite imbunat
airi e cel putin acceptabil.

daca ar veni toti ca tine si ar face altceva ce ar mai iesi? vino si coontribuie la ceea ce exista, nu te apuca tu de capul tau de ceva nou...

multumesc

--------------------
PMUsers WebsiteYahooMSN
adim
Posted: Oct 6 2004, 07:16 AM
Quote Post

Advanced Member

QUOTE (shadow @ Sep 30 2004, 12:17 AM)
... si am trecut la pagini dinamice.

... ofera suport PHP/Perl + MySQL, eu sunt multumit. smile.gif

Cred ca asta este ceea ce avem nevoie, nu pagini statice. Am construit si eu un web cu pag statice dar muncesti de-ti sar capacele. Solutia lui SHADOW este valabila si este functionala pe idea lui de design, fara prea multe framuri.

...de curiozitate, cati dintre membrii forumului sunt designeri??? nu gasim pe cineva sa facem si noi un site frumos, cu care sa ne "falim" si sa ni se "falfaie"??? wink.gif

...Calitatile mele inclina spre programare.

Tudor cred ca trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare este specializat intr-un domeniu ceea ce acopera minusul celuilalt, sugerez sa ne calcam putin pe mindrie. Eu sustin idea lui Shadow cu programarea,
iar designul sa-l supunem la vot, cam cum a fost cu siglele la care multi au lucrat si nimeni nu mai doreste sa le foloseasca. Concluzionez ca fiecare isi pune in design doar sigla proprie in loc sa aleaga din cele muncite deja.

cine doreste sa faca o schita de design, sa o salveze in JPG si sa o ataseze aici ??!!!

nu trebuie sa ne pripim ca doar abia suntem 90, poate urmatorii sunt mai buni la design

As dori sa fixam de comun acord care ar fi butoanele de meniu adica continutul paginilor.
PM
alexcioba
Posted: Oct 6 2004, 04:24 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 2

Oameni buni !!

Nu criticati munca altuia din pozitia celui care nu a miscat nici un deget.
Tudor deleanu are marele merit de a fi pus mina pe mouse si de a fi facut ceva.
Toti ceilalti ati pus mina pe mouse sa-l criticati.

Un site al MUG ar trebui sa se remarce prin continut, nu prin superdesign.
Cel putin asa cred eu.
Datorita faptului ca site-urile noi, gen portal si CMS, sint din ce in ce mai raspindite,
si permit mai multor oameni imprastiati sa lucreze la acelasi proiect, adica exact ceea ce sintem noi aici.
Deci, ca sa nu mai lungim suferinta noastra, gasiti hosting gratuit cu php si mysql.
Hosting platit gasim pe toate gardurile.

Intr-un site gen portal vom putea toti fara exceptie sa ne etalam cunostintele, sa
scriem tutoriale in romaneste, sa ajutam efectiv la dezvoltarea comunitatii Apple.
Fiecare din noi poate anunta pe portal ca a aparut cutare periferic sau cutare software sau shareware.
Intr-un site pe care doar o echipa limitata il creeaza, ca si design si continut, ramine intotdeauna loc de subiectivism si critici.

In primul Macintosh User Group fondat de mine, cel pe care il intretineam prin email, s-a ridicat problema adunarii unei cotizatii, 1-2 $ pe luna.
Au fost atit de multe critici ca in acest al doilea MUG nici nu am mai ridicat problema.
Daca dintr-o suma de bani adunata am fi convenit la un premiu de 9-10$ pentru cel mai bun design de sigla MUG, probabil ca v-ati fi inghesuit mai multi la conceptie.

Sa citim de bine !!
PMYahoo
vektor12
Posted: Oct 6 2004, 05:07 PM
Quote Post

Advanced Member

butoane/categorii pe care le vad eu:

1. Home
2. News (normal, sa apara si in Romana ceva, nu???)
3. Reviews (poate este cineva bun la suflet si face un review la ceva...)
4. Forum (evident!!!)
5. FAQ (sa stie tot poporul...)
6. Calendar (speram sa avem si evenimente...)
7. My Account (de ce nu??? de ce sa ne multumim cu putin???)
8. Lista membri (comentarii???)
9. Contact

mai adaugati/stergeti/dati cu parerea...

p.s. shadow si tudor, cat de bine stati cu programarea???

p.p.s. pana la urlma cum ramane, Apple User Group sau Macintosh User Group???

--------------------
PMYahoo
alexcioba
  Posted: Oct 6 2004, 08:45 PM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 2

Denumirea oficiala este Macintosh User Group, dar nimeni nu ne opreste sa ne autodenumim MMM, muscatorii de mere mioritici. biggrin.gif

PMYahoo
shadow
Posted: Oct 6 2004, 10:52 PM
Quote Post

Advanced Member

Imi place cum suna MMM. Eu pentru asta votez. biggrin.gif

Intr-un site gen portal vom putea toti fara exceptie sa ne etalam cunostintele, sa scriem tutoriale in romaneste, sa ajutam efectiv la dezvoltarea comunitatii Apple. Fiecare din noi poate anunta pe portal ca a aparut cutare periferic sau cutare software sau shareware.
Eu pe ideea asta merg.

La lista de categorii as mai adauga un capitol despre povesti de succes, in genul celor de pe apple.com/switch. Sunt sigur ca exista firme romanesti care folosesc din plin mac-urile si au ce povesti.

p.s. shadow si tudor, cat de bine stati cu programarea???

nu as vrea sa ma laud, dar eu sunt beton cool.gif

Deci, ca sa nu mai lungim suferinta noastra, gasiti hosting gratuit cu php si mysql.

dupa cum am mai zis, o varianta este as.ro

Tudor: design-ul care l-am facut este un "proof of concept"; cel mai mult tin la asezarea in pagina. Ar fi foarte bine daca cineva l-ar face mai aratos, si de ce nu in stilul macuser.go.ro? Totusi, sa nu ma puneti sa editez o pagina creata in frontpage, eu lucrez manual smile.gif

Am mai pus pe server un update, acum se pot crea useri. Stay tuned for more.
PM
Cattus Dacicus
Posted: Oct 8 2004, 09:00 PM
Quote Post

Member
**

Member No.: 44

Improvements? Pai le-am spus, dar pare-se ca nu am adepti (?!):
- link-uri la aplicatii romānizate (Mellel, Gimp, TuxPaint, TexShop etc.? mai sint si altele?)
- 'Romanian issues' sa devina o rubrica speciala; deocamdata vad ca au citit mesajul 14 si nimeni n-are nici o parere; pai eu degeaba facui keylayout-urile alea daca nimeni n-are nici o parere!!?? Eu accept si ideea ca sunt proaste (nu, nu sunt), daca se aduc argumente.
- orice alte probleme legae de comunitatea MUG RO: schimb de idei, utilitare, CD-uri etc
- se poate romāniza MAC OS X la nivel de UI/Finder?
- cine va crea primul dictionar RO-EN/EN-RO pt Mac, sa zicem pe modelul HU-EN/EN-HU? (HU = Hungarian, daca nu e clar)
PM
valibuga
Posted: Oct 20 2004, 09:45 PM
Quote Post

Advanced Member

aiiiiii!!!!!! romanizare?????? cattus dacicus - ai lucrat cumva pe macos 7 sau quark romanizat? sa nu ma acuzi ca am ceva cu limba romana sau cu dl pruteanu, da' "fisier birou" "disc dur" "soricel" "customizare preferinte" sau "majuscula ingropata" suna absolut sinistru. eu si telefonul mi-l tin in engleza - nu de alta dar sunt ingrozit de "curier intrari" si "panouri de control". si cred ca sunt prea multi termeni in IT (si nu numai in IT) pentru care nu exista un corespondent decent in limba romana wacko.gif
PMYahoo
Cattus Dacicus
Posted: Oct 21 2004, 09:08 AM
Quote Post

Member
**

Member No.: 44

QUOTE (valibuga @ Oct 20 2004, 09:45 PM)
aiiiiii!!!!!! romanizare?????? cattus dacicus - ai lucrat cumva pe macos 7 sau quark romanizat? sa nu ma acuzi ca am ceva cu limba romana sau cu dl pruteanu, da' "fisier birou" "disc dur" "soricel" "customizare preferinte" sau "majuscula ingropata" suna absolut sinistru. eu si telefonul mi-l tin in engleza - nu de alta dar sunt ingrozit de "curier intrari" si "panouri de control". si cred ca sunt prea multi termeni in IT (si nu numai in IT) pentru care nu exista un corespondent decent in limba romana wacko.gif

Salut,

1. Suna sinistru deoarece sunt prost traduse (unele); in alte limbi nu (mai) suna deloc ciudat, deoarece ei au lucrat constant in domeniu, le-au corectat, le-au adus la zi, au uniformizat terminologia etc.
2. Cand vorbesc de romanizare, nu vorbesc neaparat de traducerea Finder-ului sau a aplicatiilor, desi si aici e loc de mai bine (arunca/aruncati un ochi pe Mellel, tradus de mine, www.redlers.com), ci de standardul limbii romane si de comportamentul aplicatiilor atunci cand scriem in limba romana. Asta e mult mai important decat un Quark tradus sau nu in romana.
3. Important este si un corector de text (spell checker), unde romana sta rau de tot;
4. Sta rau si la un dictionar, noroc mare ca acum este dexonline.ro (chiar mare noroc).
5. .. etc.
6. Ma rog, cine nu are chiar nici un interes in acest domeniu, poate sa:
- continue sa nu-l/n-o intereseze
- sa scrie oricum in limba romana, de exemplu facand greseli cat mai multe, precum in subtitrarea filmelor, unde - adesea - se ating recorduri mondiale la capitolul greseli/minut (de film).
PM
dacu'Burebista
Posted: Oct 21 2004, 09:24 AM
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 40

cred cu nu a sosit timpul potrivit pentru o asemenea discutie...

totusi, la cit soft a inceput sa fie vindut in romania, judecind si dupa performantele bune - softisti + programe- si cele rele - rata pirateriei - faptul ca nu exista un dictionar romanesc pe care sa se bazeze si o librarie de spelling, atit pe win cit si pe mac, asta e ceva frustrant...
PMICQYahoo
valibuga
Posted: Oct 21 2004, 07:52 PM
Quote Post

Advanced Member

QUOTE (Cattus Dacicus @ Oct 21 2004, 09:08 AM)
QUOTE (valibuga @ Oct 20 2004, 09:45 PM)
aiiiiii!!!!!! romanizare?????? cattus dacicus - ai lucrat cumva pe macos 7 sau quark romanizat? sa nu ma acuzi ca am ceva cu limba romana sau cu dl pruteanu, da' "fisier birou" "disc dur" "soricel" "customizare preferinte" sau "majuscula ingropata" suna absolut sinistru. eu si telefonul mi-l tin in engleza - nu de alta dar sunt ingrozit de "curier intrari" si "panouri de control". si cred ca sunt prea multi termeni in IT (si nu numai in IT) pentru care nu exista un corespondent decent in limba romana  wacko.gif

Salut,

1. Suna sinistru deoarece sunt prost traduse (unele); in alte limbi nu (mai) suna deloc ciudat, deoarece ei au lucrat constant in domeniu, le-au corectat, le-au adus la zi, au uniformizat terminologia etc.
2. Cand vorbesc de romanizare, nu vorbesc neaparat de traducerea Finder-ului sau a aplicatiilor, desi si aici e loc de mai bine (arunca/aruncati un ochi pe Mellel, tradus de mine, www.redlers.com), ci de standardul limbii romane si de comportamentul aplicatiilor atunci cand scriem in limba romana. Asta e mult mai important decat un Quark tradus sau nu in romana.
3. Important este si un corector de text (spell checker), unde romana sta rau de tot;
4. Sta rau si la un dictionar, noroc mare ca acum este dexonline.ro (chiar mare noroc).
5. .. etc.
6. Ma rog, cine nu are chiar nici un interes in acest domeniu, poate sa:
- continue sa nu-l/n-o intereseze
- sa scrie oricum in limba romana, de exemplu facand greseli cat mai multe, precum in subtitrarea filmelor, unde - adesea - se ating recorduri mondiale la capitolul greseli/minut (de film).

Tocmai ca ma intereseaza, altfel nu m-as fi bagat in discutie. Doar ca opinia mea e diferita, cel putin in privinta traducerii finder-ului sau a meniurilor din aplicatii. Sunt insa de acord ca nu e in regula sa scriem oricum in limba romana si as fi incantat de ideea unui spell checker. Despre subtitrari...... numai de bine - eu inainte sa vad un film deschid subtitrarea si incerc sa corectez macar greselile flagrante. Si tot fiindca ma intereseaza discutia, i-as ruga pe admini - daca considera oportun - sa faca un pool pe aceasta tema (eu n-am reusit sa obtin altceva decat un mesaj de eroare)
PMYahoo
tudordeleanu
Posted: Oct 21 2004, 10:35 PM
Quote Post

Advanced Member

Haideti sa ne jucam frumos, si sa nu ne mai certam pe jucarii...

--------------------
PMUsers WebsiteYahooMSN

Topic Options Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll