Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!

Photo

Atenție: probleme video serioase MacBook Pro early 2011

macbook pro early 2011 defecte probleme gpu placa video

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 15 October 2013 - 08:40

În atenția posesorilor de MacBook Pro 15" și 17" Early 2011, cu plăci video AMD (în special Radeon 6750M), sau a celor care vor să cumpere un astfel de laptop second-hand: s-au semnalat probleme serioase cu plăcile video, care necesită înlocuirea logic board-ului.

 

Problemele se manifestă prin apariția unor linii, benzi sau zone decolorate pe ecran, mergând până la blocarea computerului sau imposibilitatea de a boota.

 

Cineva a creat un site dedicat acestei probleme, iar pe forumul Apple există o discuție lungă pe tema asta (despre care AppleInsider a scris ieri).

 

Așa cum spuneam, singura soluție este înlocuirea logic board-ului, operațiune care costă mult (vreo $500, zic unii din SUA, probabil mult mai mult la noi).



#2 Alina Jurca

Alina Jurca

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 1 posts

Posted 19 January 2014 - 03:52

Inca nu a avut nimeni problema asta in Romania? Din pacate o am eu.... Mac-ul meu se pare ca a murit cu totul! Cand incerc sa il pornesc se blocheaza intr-un ecran gri! :( Any ideas?



#3 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 19 January 2014 - 16:13

Ia legătura imediat cu iStyle ori cu Noumax, dacă este o problemă serioasă recunoscută de Apple, este reparată gratuit și dincolo de perioada de garanție. Nu menționezi detaliul acesta, este sau nu în garanția oficială? 

Dacă iStyle ori Noumax dau verdicte scumpe non-garanție, îți recomand băieții de la ITUrgent din zona Crîngași, Itaqui Center, găsești site-ul ușor. Mie mi-au rezolvat probleme altfel nerezolvabile ori f. scump rezolvabile. 

Dacă iei legătura cu iStyle/ Noumax, le explici situația, dai detaliile cerute și vezi ce spun. Dacă problema pică pe situația reparabilă gratuit, e clar că nu eziți.



#4 galbinisteanu@gmail.com

galbinisteanu@gmail.com

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 August 2014 - 04:07

Salut, aceeasi problema si eu pentru modelul 15'' i7 early 2011 2.0
In prima faza am apelat mai intai la cei de la iStyle care mai intai mi-au cerut o suma de 100ron sa reinstaleze sistemul iar abia apoi mi-au spus concret ca trebuie sa cumpar placa de baza. La Noumax, baietii mult mai de treaba. mi-au spus pretul pentru placa de baza si mi-au spus ca nu ma pot ajuta decat cu cumpararea acesteia, aprox 500euro cu placa mea defecta la schimb sau aprox 950euro fara. Fara, pentru ca am reusit sa "repar" problema. Baietii din zona Crangasi cu placere iti lipesc cipul video pentru 300ron cu garantie 3 luni atat cat tine si lipitura (operatie de reballing) si care in cazul meu s-a putut executa de 2 ori pana se arde placa de baza de tot. cam asta e problema, un laptop de 1800 euro pe care il pastrez in vitrina momentan.



#5 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 11 August 2014 - 12:50

@Galbinisteanu. Mie nu mi-e clar dacă Apple, problema fiind cunoscută, oferă garanție „specială” sau nu pt generația asta, conform unui bun obicei al lor de a oferi garanții de acest tip pt anumite serii care manifestă probleme specifice. Înțeleg din discuția de aici că nu se oferă garanție specială și că defectul, apărînd după perioada de garanție, nu beneficiază de numita garanție „specială”. Ce să spun? Ar trebui să apelezi la reprezentanța Apple din România, așa cum e ea, conform statutului de țară fostă comunistă cu o piață nu foarte profitabilă pt Apple și să-i întrebi. Apelează la site-urile indicate în discuția de start a lui Tudor Vedeanu. Eu nu am mac din generația asta, toate macurile mele au mers și merg fără cusur major, cel mai vechi este din 2004, are 10 ani bătuți pe muche și merge cît se poate de frumos. Am avut mac-uri cu probleme, țin minte un iMac PPC care a avut necaz cu placa video, problemă cunoscută, s-a rezolvat prin upgrade la intel + o sumă diferență de generație. 

Dacă hiba s-a menifestat la mai mult de 3 ani și iese din garanția standard nu te poți plînge, în esență. Conform normelor din domeniul IT, după 3 ani, pt vînzător, o sculă din categoria PC are valoare zero, și-a amortizat valoarea de start. Știu, nu e o consoldare pt tine și nici nu vreau să apăr politica Apple, care este o firmă ca oricare alta.







Also tagged with one or more of these keywords: macbook pro, early 2011, defecte, probleme, gpu, placa video

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users