Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!

Photo

Semulov


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 01 February 2013 - 16:10

Numele ăsta de rezonanțe slave (nu știu de ce se cheamă așa, poate autorul e niscai slav) înseamnă o aplicație care saltă și coboară discurile active interne ori externe ale unui mac. Discul de sistem nu poate fi coborît, adică unmount, cum se zice.

Eu folosesc curent aplicație pt a dezactiva (unamount) două discuri externe dacă nu am nevoie de el. Dacă am nevoie, mă duc în Semulov și le readuc pe desktop. Nu mai am nevoie, pac la Semulov să le dea jos și tot așa...

Cred că aplicația este utilă și pt cei care au pus al doilea disc în locul unității optice, cum am de gînd să fac și eu săptămîna viitoare. Dacă sistemul e pe un SSD, cum presupun și al doilea disc e cu fișiere care nu se folosesc curent, Semulov poate fi o soluție foarte bună de a face economie de baterie, deoarece discul se pune pe sleep la consum minim de curent.

Attached Images

  • Screen Shot 2013-02-01 at 16.05.44.png


#2 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 23 February 2013 - 10:15

Ieri am finalizat, după ezitări, montarea celui de-al doilea disc într-un MB alu din 2008. Ezitarea era dată de răspunsul la întrebarea „să-mi pun un SSD de 128 GB, că mai sus e prea scump, sau un al doilea disc rotativ, „ciobănesc”?. Am optat pt a doua soluție, acum am așa:

- un disc de 750 GB la 7200 rpm care stă în locul unității optice, pe acesta am și sistemul

- un disc de 500 GB, s.h., la 5400, în locul uzual al discului, pînă ieri liber; disc pt o dublură/backup a documentelor esențiale + alte alea

Ca să nu consume aiurea, dat fiind că al doilea disc nu e folosit uzual, folosesc Semulov care, după o setare, dă jos discul inactiv, fără sitem. Am așadar 750 + 500 GB de spațiu, cu posibilitatea să pun un 1 TB în locul celor 500 GB, deja prețurile au coborît mult la toate tipurile de stocare. 1 TB/2,5 inci se ia la 340 lei și continuă să scadă. Au apărut și de 1,5 și de 2 TB/2,5 inci, dar parcă e prea sus prețul.

Deocamdată, prefer soluția asta în locul celei cu SSD, sînt prea scumpe, cele de 500 GB chiar nu-mi sînt accesibile, iar cele de 1 TB abia se ivesc. Cred însă că anul viitor pe vremea asta, un SSD la 500 GB va sub 500 de lei, deci devine fezabil.

Semulov se descarcă gratuit de aici:

http://www.kainjow.com






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users