Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!

Photo

Cum pot instala driverul pt wifi? Help


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Florinake

Florinake

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 January 2011 - 13:36

Salut.. Sunt nou pe acest forum... Si as vrea un ajutor am un asus w5fe si am instalat Mac os 10.4.8 ... Acum el merge dar nu am wifi nu am sunet.. Mă poate ajuta cineva??? Eu am drivere pt wifi si sunet dar sunt EXE pt windows... Multumesc mult.

#2 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 01 January 2011 - 14:48

Vezi că ai chiar la începutul rubricii ăsteia un buton roșcat cu multe link-uri și mai jos, la discuțiile mai vechi.

Hackintosh înseamnă, în esență, să pui Mac OS „neortodox” pe un PC care suportă așa ceva; nu e o regulă că va merge totdeauna și/sau că vor merge toate componentele hardware. Dacă te duci pe google și dai „hackintosh”, vei vedea vreo 3-4-5 site-uri consacrate unde ai cam tot.
Uite eu, de ex., mi-aș lua un Samsung NC 10, pt ăla există un flăcău care a făcut o imagine pe care o copiezi și merge din prima (așa zice el). Dacă aș da de unul la bani buni, l-aș lua. Mai sînt și alte modele care suportă bine, de ex. Vaio (nu mă lasă fi-meu să încerc un Mac OS pe el, cred că ar merge foarte bine).
Stai să se scoale lumea din somn și vei mai avea niște răspunsuri, sper.

#3 Horatius

Horatius

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationBucharest

Posted 02 January 2011 - 15:42

Salut.. Sunt nou pe acest forum... Si as vrea un ajutor am un asus w5fe si am instalat Mac os 10.4.8 ... Acum el merge dar nu am wifi nu am sunet.. Mă poate ajuta cineva??? Eu am drivere pt wifi si sunet dar sunt EXE pt windows... Multumesc mult.


M-am jucat cu mai multe distribuții hackintosh. Varietatea hardware-ului face dificilă adaptarea MacOS X la toate sistemele non-Apple. De altfel ăsta este unul dintre motivele pentru care MacOS este stabil pe hardware-ul original: e făcut strict pentru un număr restrâns de combinații hardware (nu este atât de generalist din punctul ăsta de vedere precum distribuțiile recente de Linux sau Windows).


Întreabă-l pe Google despre IATKOS (merge pe HP ProBook 4710s) sau de Darwin-x86. S-ar putea să găsești ceva. Pregătește-te pentru download-uri de imagini DVD (2-5 GB, ai grijă la limitările impuse de furnizorul tău de Internet)

Driver-ele tale „EXE” sunt pentru o altă platformă software (Win*) și nu pot fi folosite pe sistemul de operare (=platforma software) pe care îl/o încerci. Pentru MacOS X driver-ele se distribuie ca *.dmg (imagine virtuală de disk), arhive (*.zip, *.sit) sau chiar *.app (Aplicație - în realitate un folder cu o structură specială, predefinită, care conține diverse resurse și binarele aplicației).

În altă ordine de idei fă cum spune o serie de reclame foarte apreciate pe acest forum: Get a Mac! Oamenii de pe aici nu prea suferă pisiurile, deși tehnic Mac-urile lor intră tot în categoria Personal Computer (PC - sic!)

#4 Cattus Thraex

Cattus Thraex

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPipPip
  • 3566 posts
  • LocationBucurești, România, Balta Albă / White Pond

Posted 02 January 2011 - 18:13

Get a Mac! Oamenii de pe aici nu prea suferă pisiurile, deși tehnic Mac-urile lor intră tot în categoria Personal Computer (PC - sic!)


Ei, nu cred că avem idei preconcepute. Ironia este că sintagma Personal Computer a fost creată și lansată de Steve Jobs în 1981 și propunea lumii un alt fel de calculator, cum a și produs ceva mai târziu. Nu mi-e clar de ce, la finalul anilor ’80, PC și-a transferat semnificatul asupra computerelor IBM compatible, probabil din cauză că erau mai numeroase și, tot probabil, cineva a preluat din zbor formula, constatând că prinde bine. Între timp, Steve a plecat de la Apple în urma acelor faimoase manevre ale lui d’Alelio etc.

#5 Xanthrax

Xanthrax

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPip
  • 380 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 02 January 2011 - 18:56

Teoretic, ar trebui sa fie drivere pentru orice. Norocul tau este ca un "priceput" sa aibe exact hardware-ul care il ai tu. Fiecare creator de drivere le face pentru ce are el si le publica. Eu am rulat Hackintosh pe sisteme desktop, unde daca ceva nu merge, mai poti inlocui, de exemplu nu merge chipul de retea de pe placa de baza, cumperi o placa de retea ieftina de la Realtek si merge sigur. A'propos de OSX conceput doar pentru o configuratie hardware... este uimitor cate semnaturi de componente de PC sunt. De exemplu, stiati ca in plist-urile de placi video Nvidia (Geforce.kext, GeForce*.bundle, ..., NV*.kext sunt zeci de semnaturi de placi video NVidia? Multe care nu au fost vreodata in vreun Mac? Tot ce trebuie sa stii este doar sa le activezi, pentru ca sunt blocate, dar exista. Daca ai gasit o configuratie potrivita, Mac OS X merge pe acel PC mai bine decat merge Windows pe acel PC, asa cum Windows merge pe un Mac Intel mai bine decat pe un PC.
Dar sa ma intorc ontopic, in cazul laptopurilor unde nu poti schimba componente, OSX nu merge 100%, totdeauna este ceva care nu functioneaza, de obicei wireless-ul.

Edited by Xanthrax, 02 January 2011 - 18:57.


#6 Nasul

Nasul

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 15 posts

Posted 05 March 2011 - 16:39

Nu cred ca rezolvi mare lucru cu instalarea de drivere pentru ca Mac OS este pentru laptopuri Probook sau Macbook... trebuia sa ti iei direct un laptop Probook de 13, sau mai stiu eu care o fi mai ieftin la momentul actual. Am mai vazut unii care cumpara Probook sau Macbook si baga XP pe el, aia sunt cam ... si ma indoiesc ca au reusit sa instaleze driverele.. Dai atatia bani pe o asemenea bijuterie si bagi un ... de XP pe el.

Edited by Nasul, 05 March 2011 - 16:39.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users