Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!

Photo
- - - - -

Apple TV 2


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 22 December 2010 - 17:19

De ieri sunt posesorul unui Apple TV 2 (modelul lansat astă-toamnă). Trebuie să recunosc că nu m-au atras niciodată primele modele, fiind scumpe și lipsite de facilitățile altor media playere existente pe piață. Mi-am mai schimbat părerea după lansarea Apple TV 2, care e practic un iPhone sau iPad fără ecran, motorizat de o variantă modificată de iOS 4. Este de trei ori mai ieftin față de Apple TV 1 (costă doar $100 în SUA; din păcate în Europa este mai scump, 120 euro).

Iată câteva prime impresii:

- De la început trebuie să subliniez faptul că Apple TV este un media player care-și poate justifica existența numai în interiorul ecosistemului iOS/iTunes Store. Cine are deja un Mac, un iPhone, iPod Touch sau iPad, va găsi cu siguranță un loc și pentru Apple TV. Toate dispozitivele astea se pupă unul cu altul de minune.

- Apple TV este foarte mic și ușor, punerea inițială în funcțiune se face rapid, interfața este simplă și elegantă. Stil Apple.

- Deși outputul nu este Full HD (1080p) ci doar 720p, imaginea arată extrem bine pe un televizor Full HD cu diagonala de 81 cm. De altfel la televizoarele cu diagonala mai mică de 1 metru ochiul uman oricum nu poate sesiza diferența între imaginile 1080p și 720p, de la o distanță de vizionare normală.

- Suportă aceleași formate de fișiere ca și iPadul. Scoate semnal audio stereo pe conexiunea HDMI. Dacă filmele au sunet Dolby Digital 5.1, acesta poate fi redat pe un home cinema care trebuie conectat la Apple TV printr-un cablu optic. Apropo, cablurile HDMI și optic trebuie cumpărate separat.

- Da, DVD-urile, MKV-urile, AVI-urile trebuiesc convertite și introduse în iTunes pentru a fi redate prin Apple TV. Noroc că s-a inventat Turbo.264 HD, care face ca toate conversiile video să fie făcute într-un timp rezonabil.

- Suportă subtitrările incluse în fișierele video, inclusiv pe cele românești pe care le afișează frumos, cu diacritice (dacă sunt făcute cum trebuie).

- AirPlay este o facilitate genială. De exemplu: dau drumul la un stream radio în iTunes pe Mac mini, și mă trezesc că vreau să ascult mai departe în cealaltă cameră, unde e Apple TV-ul. Nimic mai simplu: apăs un buton în iTunes și semnalul audio este transferat către Apple TV. Sau: găsesc pe iPad un videoclip interesant în aplicația YouTube, și vreau să-l arăt celor aflați în cameră. Ce fac, îi chem să-și bage capurile deasupra iPadului? Nici vorbă: apăs butonul AirPlay pe iPad, și îmi transferă videoclipul pe televizor, prin Apple TV.

- Toate aplicațiile audio pe care le am eu pe iPad (de exemplu radio playere) pot trimite sunetul pe Apple TV, prin AirPlay.

- Ca să nu mai vorbesc de faptul că pot trimite filmele care rulează pe iPad, pe televizorul cu Apple TV. Fucționează astfel: dau drumul la un film pe iPad, și la un moment dat mă hotărăsc că vreau să-l văd pe televizor. Apăs butonul AirPlay pe iPad și filmul începe să ruleze pe televizor. Mai mult, pe iPad pot acum să ies din aplicația video și să fac altceva, fără ca streamul video de pe televizor să se întrerupă.

- O altă chestie extrem de utilă este aplicația Remote pentru iPhone (http://itunes.apple....d284417350?mt=8) și iPad (http://itunes.apple....d284417350?mt=8) (gratuită, făcută de Apple), care funcționează pe post de tastatură și trackpad wireless pentru Apple TV.

- Prezența iOS pe dispozitiv înseamnă că e suficient ca Apple să dea undă verde pentru aplicații și jocuri, și din momentul ăla micul Apple TV se va transforma într-o adevărată consolă. Măcar un Safari să pună pe el și tot ar fi bine.

În concluzie Apple TV 2 e altă mâncare de pește față de vechiul model: este ieftin (dacă-l aduceți din SUA vă va costa cam cât un media player de duzină) și are posibilități mari de extindere a capabilităților sale în viitor. Pun pariu că din 2011 "hobby-ul" Apple TV se va transforma într-un business consistent. Deja se aude că s-a vândut un milion de exemplare. Dacă în Europa ar costa 80-90 de euro, cred că s-ar vinde ca pâinea caldă.

#2 slash2483

slash2483

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 13 posts

Posted 22 December 2010 - 18:25

Dacă ți-ai luat Apple TV atunci aplicatia de mai jos sigur o sa-ți folosească. :)
http://itunes.apple....d398901061?mt=8

#3 boboc

boboc

    Veteran

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 668 posts
  • Locationvalcea

Posted 23 December 2010 - 01:15

Dacă ți-ai luat Apple TV atunci aplicatia de mai jos sigur o sa-ți folosească. :)
http://itunes.apple....d398901061?mt=8


L-am luat eu acum,nu merge,imi da eroare la orice clip...
@Tudor: Daca gasesti o metoda mai usoara in afara de convertirea filmelor in M4V te rog sa ne anunti si pe noi aici :)
Si mie mi-a ajuns ieri noul Apple TV,eu sunt super multumit de el pentru ca am multe tutoriale .MOV + iTunes U si podcasts de la WWDC si le pot vedea pe tv.

#4 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 23 December 2010 - 10:07

@Tudor: Daca gasesti o metoda mai usoara in afara de convertirea filmelor in M4V te rog sa ne anunti si pe noi aici :)


Există o metodă, am scris aici despre ce e vorba. Pe scurt ideea e că MKV-urile codate H.264 level 3.1 pot fi reîmpachetate în M4V fără să fie recomprimate.

#5 gxg

gxg

    Membru nou

  • Membri
  • Pip
  • 1 posts

Posted 10 March 2011 - 05:51

Salut Tudor.
As avea rugamintea sa-mi spui daca apple tv se importa oficial in RO si de catre cine?
Multumesc

#6 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 10 March 2011 - 09:52

Dacă s-ar importa oficial atunci ar trebui să vedem AppleTV 2 de vânzare pe siturile dealerilor Apple, dau eu nu am găsit nicăieri. În caz că vrei să-ți iei, vezi pe Amazon.de sau Amazon..co.uk, trimit și în România.

#7 Claudiu

Claudiu

    Batman

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 February 2012 - 09:19

Mă bate gândul să-mi cumpăr un AppleTV. Asta după ce butonam în gol TV-ul și mă gândeam ce bine ar fi să stau în pat și să mă uit la YouTube sau la filmele de pe HDD-ul din cealaltă cameră. Ocazie cu care am constatat că am un TV bătrân, care deși are vreo 4 ani, nu i-am găsit nicăieri un port HDMI (nici în manual, nici fizic). Există vreo modalitate să convertesc semnalul de la AppleTV prin adaptoare HDMI -> SCART sau HDMI -> S-Video? Din câte am înțeles, nu e chiar așa de simplu, HDMI e digital iar celelalate sunt analogice.

Întrebare stupidă, dar mai bine o pun decât să dau 500 lei degeaba: AirPlay împreună cu restul funcțiilor (YouTube, Vimeo, AirVideo prin iPad, etc) merg toate (și) prin WiFi, nu? Pentru că nu am de gând să îi pun cablu de rețea, nu prea am cum (având în vederea poziționarea în apartament), sper să fie funcțional și doar cu WiFi, fără cabluri.

Dacă am înțeles eu bine, un m4v poate conține și subtitrări. Cum inserez un fișier .srt sau .sub într-un m4v? Iar mkv-uri care vin cu subtitrări, la convertire, acestea se pot păstra?

#8 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 16 February 2012 - 10:48

Convertoarele HDMI → SCART sunt destul de scumpe, e vorba practic de o conversie de la digital la analogic.

Toate funcțiile TV merg și pe wireless. De fapt, la cât de mic și frumos e TV, e păcat să-i legi de coadă un cablu Ethernet (chiar dacă există această posibilitate). :)

Pentru a pune subtitrări în M4V recomand iSubtitle. Mai există și alte metode gratuite, dar iSubtitle este cel mai ușor de folosit.

MKV-urile se pot converti cu tot cu subtitrare, eu chiar ieri am făcut asta folosind iFlicks, care îți poate adăuga și toate metadatele în fișiere, astfel încât să-ți apară frumos în iTunes. Iar dacă MKV-ul este codat H.264 cu profil High@L3.1 (compatibil cu dispozitivele Apple), nici măcar nu mai e nevoie de reconvertirea streamului video, iFlicks doar ia fișierul și-l împachetează în format M4V, operație care durează câteva minute.

#9 Tudor Vedeanu

Tudor Vedeanu

    Mac-OS-1701-D

  • Administratori
  • 2252 posts
  • LocationGura Humorului

Posted 16 February 2012 - 10:51

PS: Partea cu convertirea și subtitrările merge făcută și cu Handbrake.

#10 Claudiu

Claudiu

    Batman

  • Membri
  • PipPipPipPip
  • 632 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 February 2012 - 10:53

Convertoarele HDMI → SCART sunt scumpe și mai mari decât AppleTV-ul, din câte am văzut. Nu e o soluție. Eventual un HDMI-VGA, dar atunci rămâne de rezolvat și sunetul, separat, și nu am Home Cinema cu intrare audio optică iar legarea permanentă la Macbook e incomodă.

BRB, mă duc să-mi arunc porcăria de TV pe fereastră...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users