Jump to content


Forumul s-a mutat!

Aceasta este arhiva forumului MacForum.ro din perioada 2010-2014.
Noul forum poate fi accesat aici.
Conturile vechi nu mai sunt valabile pe noul forum!





Photo
* * * * * 1 votes

Transfer de fișiere

Posted by Claudiu , in iOS, OS X 07 May 2013 · 4955 views

Se dă următoarea situație: un MacBook (cu unitate optică) și un iPad și un fișier aflat pe CD. Cum transferăm un PDF de pe CD pe iPad? Am copiat evident fișierul pe MacBook, dar nu puteam folosi Dropbox sau alte metode care implică Internet. Nu aveam nici măcar router-ul la îndemână, pentru o rețea. Nici iTunes nu era o soluție, pentru că MacBook-ul nu făcuse cunoștință cu iPad-ul.

Primul reflex: Bluetooth. După împerechere, fișierul nu putea fi trimis pe iPad (sau nu am găsit eu metoda).

Al doilea reflex: GoodReader. O aplicație excelentă care trebuia să poată fi eficientă în această situație. Mi-am adus aminte că avea un mod prin care făcea iPad-ul să fie vizibil în rețea, folosind protocolul Bonjour sau chiar HTTP. Am găsit opțiunea, am activat-o și, culmea, am putut accesa librăria GoodReader folosind Safari pe MacBook. Puteam face upload/download fără probleme. În timpul transferului, am oprit însă Bluetooth-ul, deoarece mi se părea că că stă aiurea. Mare greșeală, a căzut și conexiunea. Așadar, conexiunea dintre iPad și MacMini se efectuase prin Blueetooth, emulând o conexiune WiFi ad-hoc. După repornirea conexiunii Bluetooth, am putut transfera PDF-ul de pe Macbook pe iPad, după care l-am deschis cu același GoodReader.

Asta a fost metoda mea, mai cunoașteți și altele? Eventual un transfer de fișiere local între două dispozitive iOS?




Photo
Tudor Vedeanu
08 May 2013 20:15

O altă soluție: faci o rețea wifi ad-hoc pe Macbook, te conectezi cu iPad-ul și apoi transferi tot cu GoodReader. Merge mult mai repede decât prin Bluetooth.

  • Quote

La asta nu m-am gândit... Era mult mai simplu așa.

  • Quote

Nu stiu daca merge pe iPad ca nu am inca asa ceva. Dar exita aplicatia gratuita iTools, care transfera orice de pe Mac pe iPhone sau invers. Doar conectat prin USB.

  • Quote

or Sign In

September 2015

M T W T F S S
 123456
78910111213
14 15 1617181920
21222324252627
282930    

Recent Entries

Recent Comments